NEAMȚ: Misiuni stingere incendii

06/08/2019

Luni, 05.08.2019, în jurul orei 21:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre un incendiu la o hală, pe strada Aprodu Purice nr. 10 din orașul Târgu Neamț. La locul indicat s-au deplasat militarii Detașamentului de pompieri Târgu Neamț cu patru autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD, fiind trimise în sprijin forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (2 echipaje cu două autospeciale de intervenție).

La sosirea primelor echipaje, incendiul cuprinsese acoperișul halei, pe aproximativ 300 mp, existând riscul propagării la două locuințe aflate în vecinătatea obiectivului.

Ca urmare a producerii incendiului au ars materiale aflate în podul construcției, canapele, saltele, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale pentru instalații electrice și sanitare, articole vestimentare și alte bunuri materiale. De asemenea au fost deteriorate: acoperișul halei, echipamente și instalații de carmangerie, arhiva celor două societăți comerciale ce își desfășurau activitatea în această locație. Nu au fost victime.

Din cauza degajărilor mari de fum, cetățenii din orașul Târgu Neamț au fost avertizați prin sistemul Ro-alert despre pericolul existent și asupra modului de comportare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,mijloc de încalzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit (afumătoare)”.

În aceeași zi Luni, în jurul orei 22:03, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre un incendiu pe un teren viran din localitatea Cordun. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială complexă de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Au ars aproximativ 10 kg de deșeuri de cauciuc și hârtie.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,acțiune intenționată”.