Nazare EugenŢapu a votat împotriva plafonării dobânzilor, în detrimentul nemţenilor!

27/02/2018

Senatorul PNL de Neamţ, Nazare Eugen Ţapu, figurează pe lista ruşinii, care cuprinde 18 parlamentari puşi “de-a curmezişul” în faţa adoptării legii privind plafonarea dobânzilor bancare. Nazare Eugen Ţapu, deşi coleg de partid cu iniţiatorul legii, nu a înţeles necesitatea promulgării unei astfel de legi propuse pentru stoparea înrobirii fără limite a românilor. Mii de nemţeni care şi-au pus speranţe mari în reprezentantul pe care l-au trimis în Senat sunt dezamăgiţi de atitudinea impardonabilă exprimată în plen.
Chiar şi fără sprijinul celor 18, care au votat “împotrivă”, plenul Senatului a adoptat proiectul de lege iniţiat de senatorul PNL Daniel Zamfir, cu 73 voturi “pentru” şi 13 abţineri. Proiectul impune băncilor o dobândă maximă pentru toate împrumuturile imobiliare.
Măsura propusă de liberalul Daniel Zamfir este copiată după alte state din Europa şi se va plia pe nevoile celor care vor dori să se împrumute de la bănci de acum încolo. Zamfir a propus ca la împrumuturile ipotecare dobânda maximă să fie 2,5 ori dobânda de referinţă a BNR. Adică în prezent, nu mai mult de 5,62% pe an, iar la cele de consum va fi plafonata la 18%. În prezent, dobânzile la creditele ipotecare variază între 4% şi 8,5%, iar cele pentru împrumuturile de consum între 9% şi 20%.
Daniel Zamfir a spus că dobânda media în UE e de 1,73%, în vreme ce în România dobânda medie este 6,10. Cam de 4 ori mai mult! “Eu cred că e suficient cât amar de ani băncile au fost lăsate să-i jecmănească pe români practicând nişte dobânzi uriaşe”, a precizat Zamfir. Nu de aceeaşi părere este şi colegul său de partid, Nazare Eugen Ţapu, din Neamţ.

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. brustureanu 27/02/2018 la 17:56 -

    pai il doare in cot pe domnul nazare de cei care au de dat bani la banci, bine mersi el are destui !!! sariti oameni buni si dati votul dvs la acesti cameleoni !!!!