Născută în anul Marii Uniri, sărbătorită la Muzeul de Istorie din Piatra Neamț

06/07/2018

O nemțeancă a fost sărbătorită într-un cadru festiv, organizat la Muzeul de Istorie din Piatra Neamț, având privilegiul de a se naște în anul Marii Uniri. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei „O viaţă cât un centenar’’ inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și care îi aduce în atenție pe cei care în acest an aniversează un veac de existență.
Bătrâna a primit o scrisoare de felicitare din partea ministrului afacerilor interne, doamna Carmen Dan, un tricolor, o insignă cu inscripția „Centenar 100″ și un buchet de flori. La eveniment au fost invitaţi membrii ansamblului cultural-artistic EU CRED, în frunte cu poliţistul nemţean Marius Coşerariu, care au intonat imnul de stat al României şi au susţinut un mini-recital de cântece patriotice.
În judeţul Neamţ, mai există o persoană născută în anul 1918, însă din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă nu a putut fi prezentă la eveniment, urmând ca aceasta să primească la domiciliu vizita oficialităţilor, care îi vor înmâna distincțiile.
Geanina NICORESCU