Muncitor surprins sub un mal de pământ

ambulanta accidentMarți, 31 mai 2016, la ora 9:55, la dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț a fost anunțat, prin apel la 112, că un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost surprins de un mal de pământ la o adâncime de aproximativ 4 metri, în zona în care se efectuează lucrări la rețeaua de canalizare a satului Buruienești, comuna Doljești.

La locul indicat s-au deplasat 3 ofițeri din comandamentul unității și opt subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stins incendii echipată cu accesorii pentru descarcerare și prim ajutor și o ambulanță SMURD. „Pompierii au constatat că bărbatul era conștient, prins de pământ până la nivelul șoldurilor, iar picioarele bărbatului erau de o parte și de cealaltă a unei conducte pe care stătea în momentul surpării malului, iar la capul persoanei se afla o fantă de acces“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Militarii au cerut mai întâi prezența unui echipaj E-ON, având în vedere că deasupra locului în care se afla victima era o conductă electrică subterană, la aproximativ un metru adâncime, apoi pompierii au consolidat malurile pentru a putea extrage în condiții de siguranță victima.

Bărbatul a fost scos la suprafață după ce pompierii au îndepărtat pământul ce i-a căzut peste picioare și l-au imobilizat. „Victima, care acuza dureri la piciorul stâng, a fost scoasă din zona de pericol, iar paramedicii au preluat-o și au transportat-o la spital“, a mai spus ofițerul de presă.

Incidentul s-a petrecut în timpul programului de lucru, astfel că urmează ca, în funcție de rănile suferite și de concluziile medicilor, să se stabilească dacă bărbatul a suferit un accident de muncă cu incapacitate temporară. (C.I.)

AsemanatoareArticole

Urmatorul articol

ȘTIRI RECOMANDATE

Urmariți-ne pe

Etichete