Mulţumim din inimă E ON- ului: Pagube de zeci de mii de lei, locuinţe neîncălzite! Vinovat: consumatorul!

09/02/2013

În noaptea de 7 spre 8 februarie a.c., în zona Gării din Tg. Neamţ s-au îngălbenit becurile – la propriu. Tensiunea scăzută la priză, fluctuaţiile de tensiune au provocat şi încă provoacă la această oră (9:00AM 8 februarie 2013) pagube majore consumatorilor care nu sunt acasă, nu sunt informaţi sau poate se odihnesc şi nu îşi scot aparatele electrocasnice din priză.

Becul galben a început după ora 1:00 AM şi a ţinut toată noaptea, când oamenii se odihnesc, dar centralele de furnizarea a căldurii funcţionează, iar oamenii nu le-au deconectat.

Becurile obişnuite erau galbene, iar neoanele nu se aprindeau.

Căderile repetate de tensiune sau tensiunea mică la priză sunt cauze frecvente în defecţiunea aparatelor electrocasnice.

Dacă furnizorul de electricitate ar fi constatat aceste căderi şi ar fi întrerupt curentul electric ar fi salvat zeci de familii de la investiţii în electrocasnice în mijlocul iernii, nemaivorbind de zilele pe care le vor trăi în frig până la remedierea situaţiilor.

Se ştie că, ori de câte ori mergi cu o sesizare la E-ON, ţi se recomandă „să te laşi păgubaş”, că „oricum nu poţi dovedi nimic” şi că ar fi mai bine „să îţi cumperi stabilizatoare de tensiune”. Asta ţi se spune neoficial. Oficial laşi o sesizare la care vei primi un răspuns din care deduci că oricum tu eşti vinovat de cele întâmplate….

OPC ridică neputincios din umeri. Orice sesizare trimite plătitorul casnic pe drumul fără sfârşit al birocraţiei electrice. Şi la capăt nu se vede luminiţa!

Prin ziarul prieten al oamenilor –Ceahlăul –invităm pe toţi păgubiţii de E-ON  Electrica din judeţ să trimită pe adresa ziarului sesizări privind calitatea furnizării energiei electrice, căderile de tensiune, pagubele produse de proasta calitate a serviciilor E-ON.

Unde-s mulţi puterea creşte! Asta ne recomandă chiar E-ON care, prin reprezentanţii săi afirmă: sesizarea unui singur consumator nu este validă, trebuie să fie mai multe sesizări  din zona unde s-au produs defecţiunile. Probabil, E-ON așteaptă cu plăcere!

Un cititor din Târgu Neamț

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. JHON 09/02/2013 la 8:48 -

    E FIRESC ! cum sa investeasca ei in retele vechi de ani de zile ,cand de abia si au schimbat flota de auto AU trecut de la MITSHUBISHI PAJERO LA FORD RANGER ! ? zic COSTA ? mult o oglinda ,o lampa de stop , sticla de far ?! as zice nu ,mai ales ca trebuie sa fie asigurati DAR daca se repeta faptul de mai multe ori s ar putea ca si cei de la asigurari sa intre IN randul PAGUBITILOR . DACA TI s au dus 2 becuri de astea noi ECO, plus cv TRAFO la TV si piesa FRIGIDER , se apropie de valoarea piesei ptr ei ,drumul vostru ptr reclamatie egal ,al lor la asigurator . NU e CUMVA echitabil . IN PLUS nu sa petrecut numai la TG. NEAMT au mai nefericit ei si pe VALEA MUNTELUI .