Modernizare ferme, un nou termen

18/07/2014

*Proiecte se depun până pe 31 iulie!

O veste bună pentru fermierii interesaţi de modernizarea exploataţiilor agricole pe bani europeni. S-a prelungit termenul de depunere a proiectelor până la finele acestei luni.  Adică până pe 31 iulie! În continuare, fermierii au posibilitatea de a depune proiecte şi online. La nivel naţional, suma alocată pentru această măsură la finanţare este de 150 milioane euro, din care 115 milioane euro sunt destinate modernizării exploataţiilor agricole şi 35 milioane pentru sprijinirea fermelor familiale.

Până vineri, la Oficiul Judeţean de Finanţare a Investiţiilor Rurale Neamţ au fost depuse doar 5 proiecte. Prin toate aceste proiecte, fermierii nemţeni au solictat bani europeni  pentru achiziţii de utilaje agricole, nu şi pentru activităţi de construcţii montaj. Vom vedea la care  se vor “arunca”  fermierii cu viitoarele proiecte pe care le vor depune la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Neamţ.  Ori pe sistem online.

*Valoare proiectelor,  între 700.000 şi 2 milioane euro  făcută

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 125.000 euro pentru fermele de familie şi de  câte 2.000.000 euro pentru proiectele privind  îndeplinirea standardelor  şi pentru cele de construcţii-montaj din sectorul zootehnic. Proiecte de 1.000.000 euro vizează investiţiile de construcţii-montaj din sectorul vegetal, precum şi cele pentru achiziţii de utilaje -echipamente din sectorul zootehnic. Câte 700.000 euro se dau pentru proiectele privind  achiziţiile de utilaje din sectorul vegetal.

Proiectele privind modernizarea exploataţiilor agricole se depun la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Neamţ în perioada 20 mai-31 iulie, între orele 9:00 – 14:00. Cu excepţia ultimei zile, când proiectele se primesc doar până la ora 12, moment în care aplicaţia se închide.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, fosta APDRP, va notifica în scris şi prin intermediul paginii de internet www.apdrp.ro şi www.madr.ro pe toţi solicitanţii privind rezultatul evaluărilor cererilor de finanţare depuse de titularii de proiecte.

Tina CONDREA