Metoda „Accidentul”, dirijată din puşcărie

Inselaciunile-prin-metoda--accidentul--continua

* Două escroace care ridicau banii au fost prinse şi, apoi, eliberate

Poliţiştii din Târgu Neamţ au dat de urma a două escroace implicate în înşelăciuni după metoda „Accidentul” .  În ziua de 5 iunie, s-au făcut percheziţii la Flămânzi, Botoşani şi în comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, iar Lăcrămioara T. (47 de ani) şi Daniela M. (34 de ani) au fost ridicate şi duse la audieri. Anchetatorii au stabilit că ele au ridicat banii depuşi în cont de două victime din Târgu Neamţ, păcălite de nişte indivizi aflaţi în penitenciar. Escroacele doar ridicau banii şi acesta a fost, probabil, motivul pentru care magistraţii de la Târgu Neamţ nu le-au arestat, ci le-au dat interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Poliţiştii sfătuiesc persoanele în vârstă, care au copiii plecaţi la casa lor sau în străinătate, să verifice întotdeauna dacă au fost implicaţi în vreun accident. De regulă sună un bărbat pe telefonul fix, se recomandă drept avocat, şi cere de urgenţă bani pentru a „rezolva” un accident rutier grav în care victima solicită daune pentru a nu depune plângere. pentru a fi credibil, avocatul pasează telefonul, pentru scurt timp, aşa-zisului autor al accidentului, care confirmă, plângând şi vorbind neclar, că a dat peste cineva şi îi trebuie bani repede, pentru a scăpa de necaz.

O altă metodă care, încă, produce bani pentru escroci este „concursul”. Oamenii sunt sunaţi şi li se spune că au câştigat un premiu – de regulă în euro – din partea unei companii de telefonie mobilă, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să achite un comision. Primul lucru care trebuie făcut în astfel de situaţii este să solicitaţi cât mai multe date despre concurs şi să verificaţi dacă există aşa ceva în derulare la compania de telefonie mobilă.

C.M.