In memoriam Mihail-Sorin Gaidău, la Biblioteca Județeană

07/11/2017

Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Asociația „A.A.A. – Centrul Regional de Educație Estetică“ Piatra-Neamț, invită publicul nemțean la colocviul și vernisajul expoziției cu tema „Tradiție și modernitate cu iz politic“, miercuri, 8 noiembrie 2017, la ora 17.00, în Sala Cupola.
„Expoziția vrea să propună un dialog între limbajul pictural și limbajul publicitar grafic“, a precizat profesorul Gheorghe Cuciureanu, prezentator al manifestării.
Alături de lucrări ale caricaturistului Mihail-Sorin Gaidău vor expune pictorii Vasile Trăistariu, Silvia Trăistariu, Elena Georgeta Cracană, Constantin Gâlceavă și sculptorul Dinu Focșăneanu.
Acest eveniment este organizat în memoria lui Mihail-Sorin Gaidău.
Lucrările vor fi prezente pe simezele Bibliotecii Județene până pe data de 10 noiembrie 2017.
Născut la Piatra Neamţ, la 25 martie 1956, Sorin Mihail Gaidău a murit la 3 noiembrie 2014. A lucrat în presa naţională în special după 1989. A colaborat aproape 25 de ani cu majoritatea gazetelor naţionale din Bucureşti (mai mulţi ani la “România liberă” şi “Cotidianul”), apoi în presa din Neamţ, colaborând cu articole şi caricaturi împotriva „crocodililor puterii, indiferent de culoarea lor politică”, aşa cum îi plăcea lui să îi catalogheze pe cei cu pâinea şi cuţitul, vremelnic, în mână.