Medicul cardiolog Lucia Chetreanu a demisionat de la Spitalul Județean

09/10/2018

Doctorița este acuzată de malpraxis de soțul Geaninei Sechel, femeia care a decedat după ce a născut în maternitate
Medicii din secția Cardiologie vor asigura, prin rotație, consultațiile în policlinică
Dr. Lucia Chetreanu, unul dintre medicii acuzați de malpraxis de soțul tinerei mame decedate anul trecut, la câteva ore după ce a născut în maternitate, a demisionat în ziua de 8 octombrie 2018 de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț. Cardiologul se afla în concediu de odihnă la data depunerii demisiei, după cum ne-a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al SJU Neamț.
Plecarea doctoriței Chetreanu generează reorganizarea programului de consultații din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț pentru că medicul demisionar era singurul care vedea pacienții programați la cabinetul din policlinică. Lucia Chetreanu se afla sub efectul unei sancțiuni administrative aplicate după moartea Geaninei Sechel, la 30 noiembrie 2017, când a fost penalizată cu 10% din salariul pe o lună și i s-a interzis să mai facă gărzi în spital. A contestat decizia la Tribunalul Neamț, însă acțiunea i-a fost respinsă.
Medicul este în continuare acuzat de malpraxis de soțul Geaninei Chelaru, pentru că pacienta aflată în stare foarte gravă din punct de vedere cardiologic a așteptat ore în șir, în zadar, venirea cardiologului aflat în serviciul de gardă, la un moment dat i s-a administrat un medicament la indicațiile telefonice ale dr. Chetreanu , însă inima i-a cedat în secția de reanimare.
Cazul Sechel este în continuare anchetat de polițiști, pentru ucidere din culpă, raportul medico-legal fiind pe masa anchetatorilor.
Dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Neamț, a aprobat demisia doctoriței Chetreanu în data de 8 octombrie, în aceeași zi în care a primit hârtia cu demisia scrisă. În policlinică, la cabinetul de cardiologie, consultațiile vor fi asigurate de cei 8 medici din secție, prin rotație, la fel ca în ultima săptămână, cât timp doctorița Chetreanu s-a aflat în concediu. Medicul demisionar profesează în continuare, însă la Spitalul Orășenesc Tîrgu Neamț, unde efectuează și gărzi, încă din vară.
Pe 4 octombrie, dr. Lucia Chetreanu a scris pe pagina sa publică de Facebook: “M-am născut să înving, nu să îmi plâng de milă!”.
Geanina NICORESCU