Massone vrea să sărbătorească centenarul la FC Ceahlăul

angelo massoneVenit la începutul acestui an la Piatra Neamţ, după ce a preluat pachetul majoritar de acţiuni de la FC Ceahlăul, avocatul italian Angelo Massone s-a familiarizat cu viaţa şi cu fotbalul din România. Noul patron de la FC Ceahlăul a urmărit până acum toate cele 3 partide ale noii sale echipe din retur de pe banca de rezerve alături de antrenorul Ze Maria, şi aminteşte într-un fel de perioada în care fostul preşedinte al clubului, Gheorghe Ştefan, stătea pe bancă la jocurile Ceahlăului, atât în deplasare cât şi pe teren propriu. Angelo Massone cunoaşte destul de bine fotbalul românesc, a ales FC Ceahlăul pentru că este un club de tradiţie din România, spune că a achitat jumătate din datoriile clubului, care se ridicau la suma de 1,6 milioane de euro, şi vrea să stea cât mai mult la formaţia din Piatra Neamţ, cel puţin până când clubul va sărbători în 2019, 100 de ani de la înfiinţare.

Rep: Domnul Massone, de ce aţi ales să investiţi la FC Ceahlăul?

A.M: Înainte de toate pentru că este un club de mare tradiţie din România, este o formaţie din liga întâi, şi este echipa unui oraş superb care este Piatra Neamţ. Aici se poate lucra în linişte şi prin proiectele pe care le avem, putem să ne ocupăm inclusiv de dezvoltarea activităţilor din zona locală, a comunităţii locale care vor fi adiacente fotbalului.

Rep: L-a îndrumat cineva anume să vină la Piatra Neamţ?

A.M: În realitate, am primit 5 sau 6 telefoane pentru a veni să investesc în fotbalul românesc de la alte cluburi. Am analizat situaţiile economice de la celelalte echipe şi am constatat că situaţia financiară a clubului Ceahlăul este mult mai bună în comparaţie cu a celorlalte cluburi. Sunt încântat de ceea ce am găsit şi sunt convins că vom putea face împreună foarte multe lucruri bune.

Rep: S-a finalizat acel audit, aţi reuşit să achitaţi datoriile care se ridicau la 1,6 milioane de euro?

A.M: Vorbim despre o afacere privată şi nu vreau să discut despre numere precise, dar pot să vă spun că siguranţă că faţă de ceea ce era la club la început, în momentul în care am semnat contractul, datoriile s-au redus cu mai mult de 50%. Din acest moment putem vorbi de un plan de dezvoltare al clubului şi trebuie să luptăm cu toţii că să rămânem în liga întâi, dar în acelaşi timp suntem pregătiţi şi pentru un plan B de a continua activitatea aici, chiar dacă echipa va retrograda în liga a doua.

Rep: Doriţi o implicare şi la echipa a doua dar şi la formaţiile de la centrul de copii şi juniori?

A.M: Cu siguranţă proiectul de dezvoltare al academiei de fotbal şi al echipelor de juniori este unul din principalele obiective. Vrem să dezvoltăm academia de fotbal, să o facem cât mai bună şi în acest sens vom putea dezvolta în Piatra Neamţ un centru de fotbal important la nivel regional şi încet încet vom face în aşa fel încât academia de fotbal de la Piatra Neamţ să devină cea mai bună din România.

Rep: De ce aţi apelat la serviciile antrenorului Ze Maria?

A.M: În primul rând pentru că este o persoană cu o capacitate de lucru foarte bună, este o legendă a fotbalului, este o persoană, ca şi mine, care are proiecte foarte importante, vrea să devină unul dintre cei mai importanţi şi mai buni antrenori din Europa şi se dedică foarte mult activităţii cu tinerii pentru că şi în Italia are o şcoală de fotbal. Sunt convins că este cea mai potrivită persoană care poate ajuta echipa în acest moment.

Rep: Cum vi se pare echipa după 3 etape?

A.M: Cinstit vorbind, eu întotdeauna cer echipei mai mult decât poate să facă. Trebuie să vă spun că toată munca depusă din timpul pregătirilor a fost foarte dură şi s-a muncit foarte bine şi aştept ca echipa şi jucătorii să pună în teren inima atunci când evoluează pentru acest club, care până acum nu prea s-a pus.

Rep: Ce ne puteţi spune despre ceilalţi parteneri alături de care aţi investit la club?

A.M: Sunt persoane foarte importante în Italia, care au mai investit şi au mai lucrat în fotbal. Domnul Roberto Parrella a devenit vicepreşedintele clubului, un alt asociat este Eugenioo D’Amico, la fel o persoană importantă şi în Italia, este profesor de economie la Universitatea Sapienza din Roma, dar şi preşedintele unei bănci importante din Italia şi face parte din consiliul de administraţie al unei alte bănci şi vine dintr-o familie cu tradiţie în antreprenoriat. Sunt foatre încântaţi de ideea de a putea ajuta acest club şi în mod divers faţă de mine, care trăiesc viaţa de zi cu zi a acestui oraş, ar vrea să vadă mai multă căldură din partea comunităţii locale, a entităţilor locale, a sponsorilor şi a societăţilor care ar putea să se implice în viaţa echipei. Oricum, mai devreme sau mai târziu sunt convins că vom reuşi.

Rep: Pe lângă implicarea în club, vă gândiţi să investiţi, alături de parteneri, şi în alte domenii de activitate din oraş?

A.M: Toate proiectele adiacente care se vor dezvolta vor avea scopul de a ajuta clubul, toate finanţările vor fi direcţionate către club.

Rep: Cât doriţi să rămâneţi la Piatra Neamţ?

A.M: Cu siguranţă cât mai mult posibil, ne dorim să fim cu toţii fericiţi şi mulţumiţi. Unul dintre obiective este să sărbătorim centenarul clubului FC Ceahlăul, eveniment care va avea loc în anul 2019.

Rep: Cum vi se par românii şi nemţenii în special?

A.M: Mă simt foarte bine la Piatra Neamţ, îmi plac oamenii pentru că sunt deschişi şi liniştiţi, există o viaţă liniştită aici şi atât eu cât şi antrenorul Ze Maria sau directorul general Ricardo Ronca ne simţim foarte bine la Piatra Neamţ, am fost primiţi foarte bine şi ne simţim în largul nostru.