Mașină aruncată pe cupolă

28/08/2017

O mașină care circula regulamentar a fost izbită într-o intersecție, la Costișa, și aruncată pe cupolă de un autoturism condus de un șofer neatent.

Accidentul s-a produs în condițiile în care un tânăr de 21 de ani, din Bacău, a intrat cu mașina pe DN 15 fără să acorde prioritate. În urma impactului, patru persoane au fost rănite. „În ziua de 26 august, la ora 00,05, pe DN 15, pe raza localității Costișa, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea a patru persoane. Din primele cercetări polițiștii au stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 21 ani, din Bacău, conducea un autoturism pe DJ 159C, ajuns la intersecția cu DN 15 nu a respectat semnificaţia indicatorului ,,OPRIRE’’, nu a acordat prioritate de trecere autoturism care se deplasa regulamentar, care era condus de un bărbat de 50 ani, din Piatra Neamț, și a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, autoturismul care se deplasa regulamentar s-a răsturnat, iar trei pasageri din acesta au fost răniți ușor. Conducătorul auto care a provocat accidentul a fost rănit ușor”, a declarat subcomisarul Constantin Irina, ofițerul de presă al Poliției Neamț. Șoferul neatent s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Un alt accident s-a produs vineri, dimineață, pe strada Cuza Vodă din Târgu Neamț, după ce un bătrân a traversat prin loc nepermis. Polițiștii care au făcut cercetări la fața locului au stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 30 ani, din comuna Petricani, conducea o autoutilitară pe strada Cuza Vodă din orașul Târgu Neamț, la schimbarea direcției de mers către strada S. Lungu a surprins și accidentat grav un bărbat de 80 ani, din localitate, care s-a angajat in traversarea străzii prin loc nepermis si fără să se asigure, potrivit aceleiași surse. Victima a fost transportată la spital, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. (C.I.)