Marți, trei ore de foc

03/03/2016

 

incendiu*A dat foc căbănuței

În seara de 1 martie, în jurul orei 20, pompierii au fost anunțați că arde o căbănuță de pe un teren din satul Poloboc (Rediu).

Imediat la fața locului au ajuns 9 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, constatând că membrii SVSU Roznov acționau deja pentru stingerea incendiului. „Flăcările cuprinseseră în totalitate construcția, iar forțele de inetrvenție au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars construcția din lemn, izolată cu polistiren, învelitoarea din plăci de azbociment, pe o suprafață de a aproximativ 12 mp, un fotoliu, două saltele, o masă și două scaune. Cauza probabilă a incendiului este acțiunea intenționată“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț. Poliția a deschis o anchetă care va duce la identificarea autorului.

*Bătrână înconjurată de foc, salvată de vecini

Noaptea, în jurul orei 23, pompierii au fost chemați la Crăcăoani, unde o casă luase foc.

Vecinii au sunat la 112 și până la sosirea echipajelor, au reușit să scoată proprietara, o femeie în vârstă, surprinsă de flăcări în locuință. Oamenii nu s-au încumetat să scoată buteliile, existând pericolul de explozie, însă pompierii au ajuns rapid și au evacuat recipientele, fără alte evenimente. Cei zece militari s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările până au stins incendiul. „La locul indicat s-u deplasat zece subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, constatând că acoperișul casei bătrânești și tâmplăria acesteia erau cuprinse de flăcări. Proprietara, vârstnică, a fost scoasă de vecini din locuință, până la sosirea pompierilor, care au stins incendiul după două ore și jumătate“, a mai spus ofițerul de presă.

Prima grijă a militarilor a fost să scoată în condiții de siguranță cele 3 butelii din casă, apoi au stins incendiul. Au ars acoperișul casei, construit din astereală din lemn, cu învelitoare din șindrilă și plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, și tâmplăria din lemn. Cauza probabilă a incendiului este un coș de fum deteriorat.

Cristina IORDACHE