Marea temă de țară lansată de Băsescu la Piatra Neamț: Unirea României cu Basarabia

26/03/2016

DSCN4513 DSCN4525Traian Băsescu a participat, vineri seară, la prezentarea candidaților Partidului Mișcarea Populară la primăriile din Neamț, începând de la ora 17.

Organizare impecabilă realizată de președintele organizației județene, Laurențiu Dulamă, într-o sală plină ochi (Cinematograful Dacia) și înțesată de SPP-iști, SRI-ști, polițiști în civil, cu un fost președinte la fel de carismatic. Deși înființată nu de foarte mult timp, organizația județeană PMP s-a grupat mai bine decât partidele de tradiție și are candidați în toate localitățile, încă din luna decembrie.

Huiduieli timide la întâmpinare

Ce n-a reușit Dulamă, și nici n-ar fi putut, a fost să prevină huiduielile venite dinspre trotuarul de la UNIC, cam timide și parcă organizate, așa cum au debutat, la unison și s-au stins la fel. Bine păzit, fostul șef al statului a fost luat pe sus de simpatizanți și dus în sală. La plecare, o singură voce, foarte sonoră și tipic persoanelor foarte brunete și cu părul lung, striga ceva tot dinspre trotuarul de la UNIC.

Două idei principale s-au desprins din discursul președintelui PMP: proiectul de țară – unirea României cu Republica Moldova și oprirea drumului spre islamizare a României.

Prima, în opinia fostului președinte al țării, este de termen lung și benefică atât României cât și Basarabiei. Referitor la cea de a doua, Traian Băsescu a fost provocat din sală să răspundă, și anume ce crede despre ridicarea unei moschee ca un fel de catedrală a musulmanilor din România. Fostul președinte crede că „sunt un adversar fără rezerve față de islamizare a Europei fără nici un fel de control. Parte din islamizare este construcția accelerată de moschei în toată Europa. România are atâtea moschei câte trebuiesc pentru a acoperi nevoia musulmanilor din România“.

Cât despre PMP, construcția sa personală, fostul președinte a spus: „Ar fi fost mult mai simplu să mă retrag, să-mi dau cu părerea despre una sau alta și să scriu amintirile să le pun în bibliotecă. Am ales să transfer această experiență către dumneavoastră, către un partid care mi-e drag inimii mele, dar care nu vreau să fie al meu, ci al vostru, un partid al românilor. Ce am putut să fac, am făcut. Restul să faceți voi și să faceți mai bine. Și ce-am făcut bun, și ce-am greșit, au suportat românii“.

Mariana OLTEAN TUDOSE

_____________________________

Galerie fotoTraian Basescu la Piatra Neamt - Mircea ALBU Ph (5)Traian Basescu la Piatra Neamt - Mircea ALBU Ph (1) Traian Basescu la Piatra Neamt - Mircea ALBU Ph (2) Traian Basescu la Piatra Neamt - Mircea ALBU Ph (3) Traian Basescu la Piatra Neamt - Mircea ALBU Ph (4)

< Articolul anterior
Răzbunarea izmenarului