Mailul senatorului Chelaru blocat de cazul Roșia Montana

chelaru afis-

Interacțiunea ales/alegător atinge – datorită formelor moderne de comunicare dar și a patimilor care uneori scindează în două societatea românească – și forme paroxistice: acum câteva zile, căsuța de mail a senatorului Ioan Chelaru a fost efectiv blocată de peste 11.000 de mesaje primite pe subiectul Roșia Montana.

Scrisorile electronice erau cu același mesaj pe fond, reluat, în cascadă, de postacii din tabăra militanților anti-exploatare.
Acum, senatorul nemțean se așteaptă ca și telefonul de serviciu să fie la fel de solicitat. De câteva zile – adică imediat după ce Ioan Chelaru a fost numit în Comisia Specială Parlamentară pentru cazul Roșia Montana – numerele de telefon ale tuturor membrilor au fost făcute publice pe net de militanții ecologiști, ideea fiind simplă: „Sunați-i și spuneți-vă părerea!”. Ca lucrurile să fie și mai clare, de miercuri dimineața, facebook-ul a fost inundat de o poză cu o grafică tip afiș, cu același pomelnic de parlamentari și numere de telefon și cu îndemnul „Contactează-i și cere-le respingerea legii!”
Ieri dimineață, făcând haz de necaz, senatorul Chelaru spunea că speră ca sms-urile și apelurile ecologiștilor să nu-i descarce telefonul: „După cum vedeți, am telefonul deschis. Să vedem ce va fi azi. Miercuri după amiază am primit ceva apeluri și mesaje, toate îmi cereau să votez împotrivă. Până acum au fost în termeni civilizați, dar să vedem ce urmează, te poți aștepta să sune și unii mai pătimași”.
Prins și în Comisia pentru redactarea proiectului noii Constituții, senatorul Chelaru nu e deosebit de încântat de noua misiune: “Nu am alergat eu să fac parte din Comisia Roșia Montana. Au insistat colegii mei să accept. Probabil au ținut cont de experiența mea, de echilibrul și imparțialitatea dovedite până acum în diverse dezbateri sau analize. Nu sunt nici specialist în minerit, nici în resurse minerale dar am văzut că și ceilalți colegi desemnați sunt în general parlamentari cu experiență. Vom sta de vorbă cu toate părțile: și cu minerii, și cu demonstranții din stradă, și cu Compania respectivă. Nu plec la drum cu păreri preconcepute, am toată deschiderea să ascult toate părțile, toate părerile și să pregătesc amendamente care să corecteze ce e de corectat. Până la urmă, acest subiect vine din 1999, sunt licențe date de la vremea respectivă. Vom vedea”, a precizat senatorul Chelaru.

Daniel VINCA