Mai mulţi şomeri

11/12/2014

Luna trecută, în Neamţ, rata şomajului se afla în uşoară creştere faţă de octombrie 2014.

Tot în noiembrie, conform datelor primite de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, în evidenţele acestei instituţii se aflau 12.037 de şomeri, cu 195 mai mulţi, faţă de luna anterioară. Din totalul persoanelor care se aflau în căutarea unui loc de muncă, doar 3.749 mai primeau indemnizaţia de şomaj.

Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Neamţ, ne-a declarat:  ”La sfârşitul lunii trecute, în judeţ, rata şomajului era de 6,00%. Comparativ cu octombrie, rata şomajului se află în uşoară creştere, fiindcă o parte din activităţile cu caracter sezonier şi-au restrâns activitatea. Din această cauză, o parte din personal a intrat în evidenţele agenţiei de şomaj”.

Tot în noiembrie, în Neamţ, cea mai mare pondere a şomerilor în populaţia stabilă era în comuna Oniceni, cu 16,79%. Nici în Boghicea, situaţia nu era mai bună. Acolo, la o populaţie stabilă de 1.458 de locuitori, ponderea şomerilor era de 15,16%. În aceeaşi comună, se aflau 221 de şomeri. La polul opus, era comuna Gherăieşti, cu 42 de şomeri şi o pondere de  1,00%.

V. ANDRIEŞ