Mai mulți polițiști în stradă

29/03/2016

Efective sporite de polițiști au fost dispuse în stradă în perioada sărbătorii Paștelui pentru ca nemțenii catolici să aibă parte de bucurie și tihnă.

Circa 300 de polițiști s-au aflat în teren în perioada 25-28 martie pentru a asigura buna desfășurare a evenimentelor pascale, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii în spațiul public. „În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate în flagrant 13 infracțiuni și au fost aplicate 315 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 55.000 lei“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii au intervenit în aplanarea a 107 situații conflictuale și au dat 84 de amenzi scandalagiilor.

În trafic, Poliția Rutieră Neamț a dispus echipaje cu 13 aparate radar pe principalele artere cu risc de accidente. Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii au desfășurat activități în urma cărora au aplicat 220 de amenzi pentru abateri la normele rutiere, dintre care 106 pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar în plus polițiștii au reținut 14 permise de conducere (din care 7 pentru viteză) și au retras 4 certificate de înmatriculare auto.

Cristina IORDACHE