Luna lui Cuptor ne „arde” cu ploi

05/07/2013

 

cuptor

Am intrat în luna lui „Cuptor”, dar denumirea ar putea fi înlocuită cu luna „Ploilor şi a furtunilor”, căci şi în următoarele zile e posibil ca judeţul Neamţ să se confrunte cu ploi torenţiale şi fenomene meteo violente. Pe lângă precipitaţiile insistente, de multe ori cerul va fi „aprins” de fulgere, care vor fi însoţite de intensificări ale vântului şi căderi de grindină.

În general, temperaturile maxime ale aerului nu vor trece de 28 de grade Celsius, iar noaptea, cele minime se vor opri la 14 grade Celsius. Cerul va fi variabil la acoperit. Furtunile vor fi de scurtă durată, dar având cantităţi importante de precipitaţii.

Dar până atunci, astăzi, la Piatra Neamţ, mercurul din termometre va indica 26 de grade Celsius. Dimineaţa, cerul va fi mai mult senin, după care, treptat, cerul se va umple de nori. Ploile vor fi însoţite de vânt puternic şi descărcări electrice.

A doua zi, sâmbătă, 6 iulie a.c., cerul se va curăţa de nori, iar maxima din termometre va urca până la 28 de grade Celsius. Noaptea, temperatura aerului va fi de 15 grade Celsius. Duminică, vremea va fi frumoasă, dar uşor instabilă. La prânz, e posibil să plouă. Maxima aerului va fi de 28 de grade Celsius. Pentru luni, meteorologii estimează o zi caldă, cu temperaturi ce vor ajunge până la 28 de grade Celsius. Cerul va fi variabil. În schimb, a doua zi, pietrenii vor avea nevoie de umbrele şi haine pentru ploaie, căci mercurul din termometre se va opri la 25 de grade Celsius. Precipitaţiile vor fi însoţite de vânt puternic şi descărcări electrice. Şi miercuri, 10 iulie, vremea va fi uşor instabilă.

V. ANDRIEŞ

< Articolul anterior
Răbdare cu avaria la E-ON
Urmatorul articol >
Stop cerşetoriei!