Lucrările la secţia Pediatrie, prelungire de contract Ionel Arsene: „Va fi o secţie modernă, aşa cum trebuie să fie”

12/03/2018

În întreg frecuşul politic din Neamţ, cineva trebuie să se intereseze şi ce se întâmplă cu proiectele Consiliului Judeţean. La sfârşitul săptămânii trecute, şeful CJ Neamţ, Ionel Arsene a revenit la munca obişnuită din CJ, aceea de a vizita constant lucrările la invetiţii derulate prin instituţia pe care o conduce: „Am revenit astăzi, 9 martie 2018, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a vedea cum au evoluat lucrările de modernizare a Secției Pediatrie. Mai sunt destule aspecte care trebuie puse la punct, dar proiectul este în derulare și la finalizarea lui, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va avea Secția Pediatrie modernă, așa cum trebuie să fie un loc în care se tratează cei mai mici și mai vulnerabili dintre pacienți.
Intervențiile la Corpul C al secției sunt finalizate, fiind spațiul unde se desfășoară activitatea specifică urgențelor, în prezent se lucrează la Corpul B și la final va intra în modernizare Corpul A.
A fost necesară o prelungire de contract, din cauza neîncadrării în graficul inițial pentru realizarea unor lucrări, dar îi asigur pe nemțeni, pe angajații unității sanitare și nu în ultimul rând pe pacienți și aparținătorii lor, că mă voi implica în continuare pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să ajungă unul modern, dotat și cu specialiștii de care are nevoie pentru buna desfășurare a activității”, a spus Arsene..
Întreaga sumă necesară investiţiei de la Pediatrie a fost asigurată de Consiliul Judeţean Neamţ. Reabilitarea a început în toamna anului 2015, la stadiul de documentație pentru achiziție publică, iar, efectiv, s-a dat drumul la lucru la începutul anului 2016.
M.O.T.