Loviţi de incendii chiar de sărbători

04/01/2013

Mai multe incendii au avut loc în perioada trecerii în noul an, printre cauze fiind coşurile de fum necurăţate, dar şi supraîncălzirea sobelor. În satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun, un puternic incendiu a izbucnit în penultima zi a anului trecut, la locuinţa familia Constantin D., care şi-a văzut casa pe jumătate arsă înainte de Revelion, din cauza focului prea mare făcut în şemineu. Un echipaj de 14 pompieri de la Detaşamentul din Piatra Neamţ a intervenit cu 3 autospeciale pentru a stinge focul care a mistuit 40 de metri pătraţi din mansarda unde era şemineul, 60 de metri pătraţi din etajul casei, 40 de metri pătraţi din parter, precum şi bunurile din încăperi, mobilier şi electrocasnice. Pompierii de la Detaşamentul Piatra Neamţ s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore şi împreună cu voluntarii de la SVSU Alexandru cel Bun au stins focul, înainte de a mistui restul locuinţei. În Piatra Neamţ, în ultima zi a anului 2012, bucătăria de vară din curtea casei lui Radu O., de pe strada Ştefan cel Mare, a luat foc de la coşul de fum deteriorat. Pompierii au stins flăcările după ce a ars acoperişul construit din lemn şi azbest.

Primul incendiu din acest an s-a produs în comuna Agapia, la ora 4, la locuinţa lui Gheorghiţă S., din satul Filioara. Pompierii au intervenit cu o autospecială şi au stins flăcările care au izbucnit la instalaţia din bradul amenajat în dormitor. Au ars toate bunurile din cameră şi s-au degradat frigiderul, un DVD, geamurile termopan, maşina de spălat.

Tot pe 1 ianuarie, dar după-amiază, un alt incendiu a izbucnit în balconul de la etajul 7 al unui bloc de pe Bulevardul Dacia din Piatra Neamţ, de la apartamentul lui Ioan D. Pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului au stabilit că acesta s-a produs de la un scurtcircuit la un cablul electric neizolat. Au ars două geamuri termopan, dulapul şi hainele depozitate în balcon , iar 6 metri pătraţi de tencuială şi tavanul s-au degradat. Din fericire, nici proprietarul apartamentului şi nici alţi locatari nu au fost afectaţi de fumul dens, pompierii evacuând pe cei care erau acasă la acea oră.

La Trifeşti, în noaptea primei zile din an a izbucnit un alt incendiu la locuinţa lui Vasile M. Jarul din soba dormitorului a fost cauza focului care a mistuit 60 de metri pătraţi din acoperişul casei, mobila din două camere, tâmplăria, îmbrăcămintea şi documentele familiei. Pompierii militari au fost ajutaţi şi de voluntarii de la SVSU Trifeşti.

În a doua zi a anului, la Mastacăn, comuna Borleşti, a luat foc magazia unui spaţiu comercial, din cauza jarului nestins şi depozitat aiurea. Focul a mistuit 15 metri pătraţi din acoperiş, câteva scaune, mobilierul, un aparat de sudură şi un hidrofor.

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Matteo 13/01/2013 la 7:39 -

    Salut Alex, Iata observatiile mele, prtenu fiecare fotografie, excluzand-o pe cea de titlu .Poza Doi soldati germani in fata Garii de Nord Blocul modernist de pe fundal este intr-o paragina groaznica astazi.Poza Gara de Nord din alt unghi Turnul nu era in renovare, ci in refacere, din cate stiu, prtenu ca Gara n-a avut mereu aspectul modernist de azi.Poza Nemti cu Mercedes in Piata Universitatii Se vede mica si statuia lui Bratianu din rond.Poza Spre Piata Romana este luata la intersectia bd. Take Ionescu (actual Magheru) cu str. Alex. Lahovary (actuala G. Enescu). Imi place MULT aceasta poza prtenu ca vedem vechiul bloc Casata (cazut in ’77) si casele de pe locul actualului bloc Gradinita (cel cu McDonald’s).Poza Piata Romana cu statuia lui Lascar Catargiu trafic destul de aglomerat atunci. Se auzea acum cativa ani ca vor reamplasa statuia lui Catargiu in locul Lupoaicei, deoarece o reamplasare centrala a statuii pe configuratia actuala a Pietei Romane este considerata dificila .Poza Strada in Bucuresti este strada Academiei, mergand spre bd. Carol I (astazi Regina Elisabeta). Strada Academiei s-a numit si strada Poincare in interbelic. Se vede si blocul Academiei, partea cazuta in ’77.Poza Soldati germani pozand langa Arcul de Triumf basoreliefurile Regelui si Reginei erau intr-adevar sculptate in marmura si diferite de cele de azi, insa erau amplasate pe cealalta parte a Arcului. Ce ai tu in poza este partea dinspre Casa Presei cum ar veni, care reprezinta niste personaje pe care eu le denumesc Decebal si Traian .Poza Amintiri din Bucuresti daca nu se bucura el, ma bucur EU Am scris mult, sper sa-ti fie de ajutor si multumesc pt pozele astea!!