Locațiile Bursei Generale a Locurilor de Muncă

13/04/2018

*În cadrul acestei întâlniri, nemțenii vor avea la dispoziție sute de posturi vacante
Cu o săptămână înaintea desfășurării celui mai important eveniment dedicat integrării șomerilor pe piața muncii, respectiv Bursa Generală, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț anunță locațiile unde se vor întâlni reprezentanții angajatorilor și nemțenii dornici să obțină o slujbă conform pregătirii profesionale.
“În dimineața zilei de 20 aprilie, Agenția de Șomaj Neamț va organiza Bursa Generală a Locurilor de Muncă, care se va desfășura concomitent la Piatra Neamț, respectiv Sala de Sport a Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, din str. Alexandru cel Bun, nr. 19, în Roman, la Cantina Grupului Școlar „Vasile Sav”, din bulevardul Republicii, nr. 46, iar la Târgu Neamț, la Casa de Cultură, din str. Ștefan cel Mare, nr. 55. Așteptăm o participare cât mai numeroasă, atât din partea firmelor, cât și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și a celor care vor să și-l schimbe pe cel actual”, ne-a declarat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt de la AJOFM Neamț.
Anul trecut, în Neamț, la acțiunea similară au răspuns chemării organizatorilor 110 agenți economici și 1.041 de persoane. Pietrenii cu studii superioare au avut de ales posturi de specialiști în resurse umane, consilieri economici, consultanți financiari și specialiști IT. În cazul inginerilor, angajatorii dispuneau de joburi ca inginer electronist, inginer electrotehnic, inginer automatizări și inginer mecanic, iar lista poate continua. Din păcate, la acea dată, puțini șomeri cu studii superioare au răspuns invitației Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț. Pentru persoanele cu studii medii, reprezentanții unor importane firme au oferit slujbe în meserii de stivuitorist, casier, bucătar, ajutor de bucătar, ospătar, șofer de tir, agent de securitate, electrician, brutar, tâmplar, croitor, dulgher, vopsitor, agent comercial și contabil. Tot în cadrul aceluiași eveniment, organizatorii au pus la dispoziția pietrenilor mese, unde lucrătorii de la AJOFM ofereau informații despre locurile de muncă EURES, precum și date despre cursurile din Piatra Neamț. Din numărul total de agenți economici, 45 au fost la Piatra Neamț, 45 la Roman și 20 la Târgu Neamț. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamt (436), următorul fiind municipiul Roman (309) și orașul Târgu Neamț (202). Din cei 1.041 de nemțeni care au răspuns chemării organizatorilor, 598 au fost din Piatra Neamț, 320 de la Roman și 123 din Târgu Neamț. Ca urmare a acestei acțiuni, 86 de persoane au fost angajate pe loc, din care, doar 4 erau cu studii superioare. În plus, 370 de participanți au fost selectați în vederea încadrării.
V. ANDRIEȘ