Liviu Harbuz rade topul parlamentarilor nemțeni

harbuzPentru prima dată după 8 ani,  clasamentul privind performanțele parlamentarilor de Neamț, se schimbă, Liviu Harbuz fiind cel mai performant deputat de Neamț, și, prin extensie, cel mai performant parlamentar de Neamț.

Timp de două mandate, vârful clasamentului i-a aparținut lui Ioan Munteanu, care a fost mult timp cel mai bun pe zona Moldovei.

Cu 89 de inițiative legislative, Harbuz urcă pe locul 1 în top, urmat de Ioan Munteanu, cu  80, apoi de Cătălin Drăgușanu, cu 65.

Cu câte 9 inițiative, cele două femei deputat din Neamț – Mihaela Stoica și Elena Udrea –  se situează în coada clasamentului.

Interpelările și întrebările, cele mai folosite instrumente de abordare a Executivului, aparțin tot deputatului colegiului 3 Neamț. Liviu Harbuz se află pe locul 1 la ”Luări de cuvânt, interpelări și întrebări”, cu 123 de intervenții, urmărit îndeaproape de Cătălin Drăgușanu (120) și Ioan Munteanu (114).

Ultima dintre intervenții, în urmă cu 6 zile, se referă la Codul Silvic:

”La data de 30 martie 2015, Preşedintele României s-a adresat Parlamentului cu cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008, Codul silvic.

În şedinţa din data de 27 aprilie 2015, Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins cererea de reexaminare formulată de Preşedintele României şi a adoptat Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008, Codul silvic, în forma trimisă spre promulgare, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

Potrivit prevederilor art. 75 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 92 alin. (9) pct. 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Camera Deputaţilor este Cameră decizională.

În conformitate cu prevederile art. 61 şi 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, membrii celor trei comisii sesizate în fond au dezbătut cererea de reexaminare în şedinţă comună la data de 12 mai 2015.

În urma dezbaterii cererii de reexaminare şi a Legii adoptate de Senat în urma reexaminării, membrii celor trei comisii sesizate în fond cu cererea de reexaminare formulată de Preşedintele României asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008, Codul silvic, au hotărât, cu majoritate de voturi, 35 de voturi pentru respingerea cererii de reexaminare şi 21 de voturi contra respingerii cererii de reexaminare, să supună plenului Camerei Deputaţilor raportul comun de respingere a cererii de reexaminare, formulată de Preşedintele României şi adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008, Codul silvic, în forma trimisă spre promulgare în data de 4 martie 2015.

Prin conţinutul său normativ, legea se încadrează în categoria legilor organice.”

I.C.