Liberalii plâng după USL

Liberalii încep să ducă dorul USL-ului, după ce fractura politică între cei doi piloni principali, PSD şi PNL a devenit evidentă. La Neamţ este însă mult mai simplu, pentru că lucrurile nu au funcţionat normal niciodată şi de aceea liberalilor le este mult mai uşor.

Chiar şi deputatul Dorinel Ursărescu recunoaşte că lucrurile s-au precipitat şi în USL Neamţ, dar totodată mai speră că s-ar putea întâmpla o minune.

”Este clar că unii au interesul ca lucrurile să fie mai grave decât în realitate. Nu putem să ne ascundem că nu este un disconfort mai ales în rândul liberalilor, despre coabitare şi apropierea PSD de Traian Băsescu. Este clar că lucrurile nu mai merg nici în judeţ cum au mers. Facem eforturi să îi aducem la masa discuţiilor pe toţi pentru că, împreună, USL înseamnă 22 de consilieri judeţeni. Deci nimeni nu trebuie să caute majorităţi la PDL sau PP-DD. Dacă nu funcţionează lucrurile aici, vom cere arbitrajul Bucureştiului. Sperăm cât de curând să facem întâlnirea cu toţi preşedinţii”, susţine Dorinel Ursărescu.

Primul test al USL-ului la Neamţ va fi viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean. Teoretic, majoritatea celor 22 – invocată de Ursărescu – ar trebui să decidă excluderea lui Andrei Ignat din calitatea de consilier judeţean. Practic, ar trebuie să ne aducem aminte de o propoziţie rămasă celebră, pe care a rostit-o fostul vice Gabriel Vişan, după demiterea (de către aceeaşi majoritate) din funcţie: ”văd că la Neamţ s-a refăcut APEL, iar USL nu funcţionează”.

Relatia USL de la Neamt. Datorita politicii din interes propriu, PNL este izolat in Consiliul Judeţean. Dacă se fac alegeri, vor fi formale, nu vor întări partidul ci vor crea o stare de slăbiciune. Se certifică structuri interimare care sunt clientelare. Avem achiziţii noi de marcă în PNL?

Trebuie constituită structură interimară sub autoritatea BPN.

(G.A.)