Lenuţa Burueană, locul 11 la Mondiale

12/07/2013

burueana1

* Atleta pietreană a prins finala la disc şi a ratat calificarea la greutate

Lenuţa Burueană a încheiat penultima finala probei de disc la Campionatul Mondial pentru juniori II, care se desfăşoară la Donetsk. Aruncătoarea de la CS Ceahlăul- LPS Piatra Neamţ a ocupat locul 11 cu 42,82 metri. Pietreanca a aruncat mai slab decât în calificări, în care obţinuse tot al 11-lea rezultat, cu 42,92 metri. Discul a fost câştigat de chinezoaica Yuchen Xie, cu 56,34 metri, nou record al competiţiei. Aceasta a fost urmată pe podium de o italiancă şi o altă aruncătoare din China, toate cu reuşite peste 50 de metri. De la locul 4 în jos, însă, rezultatele au fost mai mici de 47 metri, sub cea mai bună performanţă personală  a aruncătoarei pregătite de Dan Cojocaru.

„Regresul există, dar atleta nu a concurat la potenţial maxim. În afara unor probleme medicale cu care sportiva se confruntă în ultima vreme, este posibil să fi intervenit şi oboseala. Atât cea acumulată în întreg sezonul, foarte aglomerat, cât şi cea de pe drum. Juniorii români au ajuns la Donetsk după două zile de mers cu microbuzul, iar atleta noastră a intrat prima în concurs”, a declarat directorul clubului Ceahlăul, Valentin Gavril.

Acesta este mulţumit de reprezentarea la Campionatul Mondial, la care gruparea sportivă pietreană nu a mai avut un atlet finalist din 1999, când Alina Militaru a câştigat bronzul în proba de lungime.

„Locul 11 în lume nu este deloc rău, având în vedere că experienţa ei competiţională internaţională se limita la două Balcaniade şi o Cupă a Europei. Singurul regret este că nu a reuşit să concureze la nivelul de până acum. Ar fi prins două finale şi clasările ar fi fost mult mai bune”, a mai declarat directorul Ceahlăului.

În proba de greutate, în care a concurat ieri, cel mai bun rezultat al Lenuţei Burueană a fost 15,36 metri, aproape de ultimul cu care s-a intrat în finală, 15,72 metri.