Lege și Justiție SRI e bun

 

Știu din surse directe că o anumită persoană publică a fost în atenția și sub supravegherea organelor/agenților de informații mai mult timp.

Mai știu că respectiva persoană ar fi bănuită de fapte penale. Nu am probe, nu le-am adunat eu, dar sigur le-au adunat agenții SRI.

Unde s-au dus acele probe? În mod logic, organele de informații trimit informațiile organelor de cercetare penală sau/și conducerii statale. Vezi cazul HexiPharma. Ce se întâmplă mai departe cu acele informații? Unele sunt valorificate, altele suntținute la păstru pentru pac la războiul… Dar dacă unele sunt pur și simplu ascunse, ignorate, distruse? De unde să știm, de ce să nu știm?

Unii vor răspunde repede că activitatea organelor este prin natura ei secretă. Eu aș zice așa: secrete suntacțiunile, sursele, informatorii, figura și identitatea agenților, altfel nu ar mai putea lucra, iar agenții ar fi și în pericol fizic. Dar mai departe intervine diferența: REZULTATELE TREBUIE SĂ FIE PUBLICE. Altfel, eu, tu și voi toți, care finanțăm organele și agenții, nu vom ști dacă am dat banii cu folos sau în vânt, dacă cei răi suntși cercetați și sancționați, ori sunt protejați într-un sistem mafiot (există indicii și în acest sens).

În plus, eu, contribuabil și cetățean cu drepturi, mai vreau să știu: câți agenți, câte fonduri, ce salarii, câte ascultări de telefoane – toate raportate la numărul de locuitori și la situația din alte țări.

Va să zică, SRI e bun, e chiar prietenul și protectorul nostru, cu o minimă îndeplinire a condițiilor de mai sus, poate și a altora.

Jud. Gh. MOROȘANU