Lebăda Neagră din Parcul Roman

19/10/2017

Minigrădina zoo din Parcul municipal Roman, s-a îmbogățit în aceste zile, cu o pasăre exotică şi alte câteva exemplare rare, în urma unui schimb pe care administrația locală l-a făcut cu reprezentanții grădinii zoo din Bârlad, postează Primăria Roman, pe pagina sa socializare.

Astfel, o lebădă neagră, cinci păuni (argintiu, auriu-roșu, diamant) și un păun negru au reîntregit familia păsărilor de pe lacul din Roman”.

Lebăda neagră este o femelă, parteneră pentru celelalte două exemplare masculine din parc. „Administrația parcului deținea doi masculi de lebădă neagră, iar odată cu prezența și a unei femele se va încerca amenajarea unui spațiu care să permită reproducerea acestei specii. În momentul acesta, în Parc există 12 lebede. Vremea frumoasă din această perioadă permite funcționarea în continuare a activității pe lacul din Parc, ulterior acesta intrând în conservare, iar păsările fiind adăpostite în spații încălzite, propice pentru perioada de iarnă”.

La Piatra Neamţ lebedele –ce-i drept, numai cele albe – pot fi văzute fără nici un efort, la apariţia sezonului rece, de pe podul de la Bistriţa şi de pe cel de la Piaţă.

M.O.T.