Laptele de capră – o comoară pentru organism în sezonul de primăvară

12/04/2019

În sezonul ce este în plină desfășurare, toată natura a prins viață. Organismul nostru, slăbit după iarna grea, are nevoie de nutrienți și vitamine pe care le găsim peste tot în jurul nostru: în legume, fructe, carne si lactate.

Dacă nu ești fan lapte de vacă din diverse motive (este foarte greu de digerat, cauzeză indigestie sau ai intoleranță), află că laptele de capră este un aliment care, potrivit cercetătorilor, este mult superior celui de vacă. Despre el se spune că este leacul care previne boala secolului (cancerul) și tratează o sumedenie de alte boli. Astfel, datorită faptului că cererea pentru laptele de capră este într-o continuă creștere, fermierii au început să apeleze la aparatele pentru muls care să îi ajute să colecteze și să prepare în cele mai sigure și igienice moduri laptele de capră. Totul pentru cele mai bune rezultate atât pentru sănătate, cât și pentru starea de spirit.

Ce nutrienți conține laptele de capră?

Puțină lume știe cât de multe beneficii are laptele, iar majoritatea asociază lactatele cu cele provenite de la vacă. Din păcate, laptele de vacă este compus din substanțe foarte greu digerabile, astfel că, destul de frecvent apar problemele de digestie la persoanele care consumă lactate. Ei bine, laptele de capră este excelent din acest punct de vedere. El este bogat în vitaminele A, B12, C și D dar conține, de asemenea, și minerale importante precum calciu, magneziu, zinc și fosfor.

Specialiștii ne recomandă să consumăm laptele de capră în stare pură, fără să fie nevoie să mai treacă prin procesul de pasteurizare. De ce? Deoarece prin intermediul pasteurizării laptele își pierde multe dintre proprietăți și nici nutrienții nu mai sunt în aceeași cantitate care poate fi atât de benefică pentru organismul uman.

De ce afecțiuni putem scăpa consumând lapte de capră?

Datorită compoziției sale, laptele de capră este extrem de sănătos și chiar poate vindeca o serie de afecțiuni pe care le avem. De exemplu, consumat cu regularitate, laptele de capră este eficient în bolile inflamatorii. De asemenea, este o comoară pentru sistemul digestiv. Dacă suferi de boala Crohn, ulcer sau boli autoimune, trebuie să știi că laptele de capră te va ajuta semnificativ în reducerea simptomelor și chiar vindecarea acestor boli prin conținutul de vitamine și substanțe nutritive.

În ceea ce privește prevenirea cancerului, laptele de capră este poziționat în topul alimentelor care nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Puțină lume știe că laptele de capră conține o substanță denumită aglutinină, care împiedică radicalii liberi să ajungă în organism și să cauzeze mutații ADN, principalul factor ce determină dezvoltarea cancerului.

De asemenea, compoziția laptelui de capră este asemănătoare laptelui matern, iar acest lucru îl face să fie foarte ușor și bine tolerat de organismul uman.

În concluzie, e incredibil ce beneficiu uriaș ne poate aduce consumul regulat al acestui tip de lapte, însă din păcate puțină lume este informată cum trebuie în legătură cu produsele pe care ar trebui să le mănânce și cele pe care ar trebui să le evite. Alege varianta cea mai potrivita pentru organismul tau!Foto: www.pexels.com

Lasa un comentariu