marți, ianuarie 31, 2023
17 °c
Piatra Neamt
19 ° mar
18 ° mie
18 ° joi
19 ° vin
  • Adresa redactiei: Aleea Tiparului, nr. 14, Piatra-Neamt, jud. Neamt
  • Contact
Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent al Judetului Neamt
  • ACASA
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • ECONOMIE
    • CETĂȚENEȘTI
  • SOCIAL
    • INFRACȚIONAL
    • VIAȚA LA ȚARĂ
    • FAPT DIVERS
    • EDUCATIE
  • SANATATE
  • SPORT
  • CULTURA
  • AGRICULTURA
  • Login
Fara rezultate
Vezi toate rezultatele
Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent al Judetului Neamt
Acasa Prima pagina

Lansarea Ofertei de programe de formare continuă a Casei Corpului Didactic Neamţ

de Ceahlaul
8 ani în urmă
in Prima pagina
Reading Time: 6 mins read
0 0
A A
0
Lansarea Ofertei de programe de formare continuă a Casei Corpului Didactic Neamţ
315
Vizualizari
Distribuie pe FacebookDistribuie pe Twitter

IMG_4118 IMG_4119 IMG_4125 IMG_4126Ieri a avut loc lansarea Ofertei de programe de formare continuă a Casei Corpului Didactic Neamţ, pentru anul şcolar 2014 – 2015. La eveniment au participat Inspectorul Şcolar General, prof. Viorel Stan, Inspectorul Şcolar General Adjunct, prof. Gabriela Banu şi inspectorul de Discipline tehnice din cadrul ISJ Neamţ, prof. Rodica Ciuchi, alături de un numeros public format din directori, directori adjuncţi, responsabili cu formarea continuă şi bibliotecari şcolari.

Oferta de programe a fost prezentată de directorul C.C.D. Neamţ, prof. Floretina Moise-Vasiliu şi ilustrează munca întregii echipe a instituţiei, alcătuită din profesorii metodişti Gabriela Curpanaru, Lăcrămioara Tincă, Mioara Roşu, Carmen Elena Corlăţeanu, Elena-Roxana Irina, Niculina Niţă şi bibliotecarul Ana Macovei.

Manifestarea s-a încheiat cu un moment artistic emoţionant, susţinut de elevii Liceului de Artă „Victor Brauner”.

Despre conţinutul ofertei de programe, dar şi despre activitatea Casei Corpului Didactic ne-a vorbit directoarea Florentina Moise-Vasiliu, cea care a preluat recent conducerea instituţiei nemţene. Florentina Moise-Vasiliu este profesor pentru învăţământul preşcolar în cadrul Şcolii „Elena Cuza”, la Grădiniţa „Veronica Filip” din Piatra-Neamţ. Absolventă a Facultăţii de Psihologie, are o experienţă profesională de 17 ani, fiind apreciată, în plan administrativ, ca un bun organizator în timpul mandatului de director al Grădiniţei cu Program Prelungit Săvineşti.

 

Rep.: Spuneţi-ne câteva cuvinte despre evenimentul de astăzi…

 

Prof. Florentina Moise-Vasiliu: Casa Corpului Didactic vine în sprijinul cadrelor didactice din învăţământul nemţean cu o ofertă bogată de programe, iar produsul pe care-l prezentăm sperăm să fie la înălţimea aşteptărilor. Am lansat astăzi, împreună cu profesorii metodişti ai Casei Corpului Didactic, oferta de programe pentru anul şcolar 2014 – 2015, având alături de noi atât conducerea Inspectoratului Şcolar, cât şi directori, directori adjuncţi, responsabili de formarea continuă şi bibliotecari din şcolile din Piatra-Neamţ. În perioada imediat următoare, vom fi în filialele din judeţ cu lansarea programelor de formare continuă pentru cadrele didactice nemţene, pentru personalul de îndrumare şi control şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar. Astfel, marţi vom fi prezenţi la Roman, miercuri la Târgu Neamţ, joi la Bicaz, iar vineri la Borca.

Rep.: Ce noutăţi cuprinde Oferta de Programe pentru anul şcolar 2014 – 2015, comparativ cu anii trecuţi?

Prof. Florentina Moise-Vasiliu: Noutatea constă în faptul că ne vom axa pe formarea continuă a cadrelor didactice din mediul rural. Un alt element de noutate îl reprezintă faptul că am lărgit numărul cursurilor gratuite. De asemenea, comparativ cu anii trecuţi, avem mai multe programe acreditate şi mult mai multe cursuri avizate sau în curs de avizare. Vom organiza simpozioane naţionale şi internaţionale, precum şi târguri de carte. Ne putem lăuda cu o activitate vastă şi în domeniul editării de carte didactică, prin intermediul Editurii Alfa – editura cadrelor didactice din judeţul Neamţ. Vrem să facem activitatea editurii mai cunoscută publicului nemţean desfăşurând, în strânsă colaborare cu doamna bibliotecar Ana Macovei, dar şi cu bibliotecarii şcolilor din judeţ, o paletă largă de activităţi puse în slujba dascălilor nemţeni.

 

Echipa Casei Corpului Didactic, prezentă în „inima satului”

 

Rep.: Care sunt cele mai atractive cursuri din oferta Casei Corpului Didactic Neamţ?

Prof. Florentina Moise-Vasiliu: Programele de formare acreditate sunt prioritatea Casei Corpului Didactic. Instituţia noastră propune un număr de nouă programe de formare, acreditate prin Direcţia Generală Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară Naţională – Direcţia Formare Continuă a Personalului din Învăţământul Preuniversitar, din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale: „Învăţarea bazată pe proiecte”, „Managementul clasei de elevi”, „Democraţie participativă”, „Proiectul Cetăţeanul”, „Managementul proiectelor”, „Scrierea, implementarea şi evaluarea proiectelor educaţionale”, „Metode interactive de predare, învăţare, evaluare”, „Şcoala incluzivă”, „Consiliere şi orientare în carieră” şi „Managementul inspecţiei şcolare”. Toate sunt atractive, toate sunt în folosul perfecţionării cadrelor didactice, pe diferite paliere de activitate, vizând atât profesorii, cât şi managerii sau personalul auxiliar.

Rep.: Concret, ce paşi trebuie să parcurgă cadrele didactice, pentru a beneficia de un program de formare?

Prof. Florentina Moise-Vasiliu: Mai întâi se formează grupul-ţintă, pe care fiecare profesor metodist în parte trebuie să-l identifice, în funcţie de programele acreditate. Cursurile urmează a fi susţinute atât la sediul Casei Corpului Didactic din str. Petru-Rareş, cât şi în cele cinci filiale. În ceea ce priveşte cadrele didactice din mediul rural, vom face în aşa fel încât echipa C.C.D. Neamţ să fie prezentă, cât mai mult şi mai des posibil, în „inima satului”, venind astfel în sprijinul celor care nu se pot deplasa până la sediul nostru din Piatra-Neamţ.

Rep.: La început de mandat, ce vă propuneţi să aduceţi nou în funcţionarea Casei Corpului Didactic?

Prof. Florentina Moise-Vasiliu.: În primul rând, această strategie care presupune prezenţa formatorilor noştri în mediul rural. De asemenea, ne propunem să facem funcţional şi sediul B al C.C.D. Neamţ – în acest sens urmând a solicita sprijinul autorităţilor locale – pentru ca şi în acest corp să desfăşurăm activităţi de formare.  Totodată, C.C.D. Neamţ desfăşoară şi alte programe autorizate CNFPA, ale altor instituţii, pe baza unor contracte de parteneriat. Este vorba despre un număr de 12 cursuri care se vor desfăşura în acest an şcolar şi suntem mândri că ne aflăm în parteneriat cu alte C.C.D.-uri din ţară, dar şi cu alţi furnizori. Totodată, suntem într-un proiect de parteneriat, în cadrul Proiectului POSDRU, cu C.C.D. Vrancea şi sperăm ca această colaborare să fie fructuoasă. Avem multă treabă, avem multe activităţi pe care ne pregătim să le derulăm, cu speranţa că rodul muncii noastre va fi apreciat de cadrele didactice.

Rep.: Aveţi o strategie prin care să vă faceţi cunoscută activitatea şi la nivel naţional?

Prof. Florentina Moise-Vasiliu: Sigur că da. Pe lângă simpozioanele naţionale, internaţionale şi regionale – între care amintim de acum tradiţionalul simpozion naţional „Şcoala Modernă” – vom lansa diferite parteneriate cu universităţi. Astfel, pentru că suntem o instituţie care ne respectăm renumele, am cooptat în rândul formatorilor noştri şi cadre universitare  cu o bogată experienţă profesională, pentru că aceste cursuri s-au acreditat odată cu profesorul respectiv. De asemenea, derulăm toate cursurile prioritare ale ministerului, cărora le acordăm o importanţă deosebită, popularizându-le şi în teritoriu. Chiar săptămâna viitoare vom derula un curs de iniţiere în tainele şahului, care este prioritar pentru Ministerul Educaţiei, iar reprezentaţii Federaţiei Române de Şah vor fi prezenţi în Neamţ, pentru a instrui profesorii de educaţie fizică, în vederea implementării şahului în şcoli.

Rep.: Alături de activitatea de formare, desfăşurată de profesorii metodişti ai C.C.D., un rol important în informarea şi instruirea dascălilor nemţeni îl are biblioteca. Ce activităţi derulaţi pe acest palier?

Prof. Florentina Moise-Vasiliu: Aşa cum spune un proverb românesc, „o carte aleasă este un bun prieten”. Astfel, cartea poate deveni prieten bun atât al cadrelor didactice, cât şi al copiilor. Şi în acest an, preşcolarii şi şcolarii din sistemul de învăţământ românesc vor participa la activităţile susţinute de biblioteca C.C.D., pe diferite teme, activităţi de popularizare a diferitelor personalităţi ale culturii şi învăţământului românesc.Chiar  vineri, 17 octombrie, biblioteca noastră a susţinut o activitate la Şcoala nr. 1 din Piatra-Neamţ, intitulată „Scriitori nemţeni: Dumitru Almaş”, beneficiari fiind 16 elevi ai clasei a 4-a. Împreună cu iniţiatoarea activităţii, bibliotecar Ana Macovei, cei mici au descoperit lucruri interesante despre viaţa şi opera lui Dumitru Almaş, învăţând ce înseamnă să fii autor de carte. De asemenea, elevii au înţeles care este drumul parcurs de carte, de la autor la cititor, şi au realizat chiar ei o carte. Ne dorim să repetăm aceste activităţi căci ele le completează într-un mod fericit pe cele de formare continuă derulate de instituţia noastră, conferind o notă de interes şi atractivitate procesului instructiv-educativ.

A consemnat Irina NASTASIU

 

Taguri: lansareofertaprograme
Articolul anterior

Județul Neamț trebuie să fie inclus într-un proiect  de țară care să–l lege de Europa, prin autostradă și investiții!

Urmatorul articol

Băut la volan, s-a izbit într-o maşina parcată

AsemanatoareArticole

Comunicat de presă.  Vor fi inventariate terenurile și clădirile din Piatra Neamț lăsate în paragină
Prima pagina

CENTRUL DE SPRIJIN ȘI ASISTENȚĂ DE SPECIALITATE PENTRU COPII ÎMPREUNĂ CU CENTRUL DE ZI PENTRU PREȘCOLARI „CASTANI” VOR FI MODERNIZATE CU FONDURI EUROPENE!

29/05/2020
321
Primăria Piatra-Neamț continuă lucrările edilitare de sezon!
Prima pagina

Primăria Piatra-Neamț continuă lucrările edilitare de sezon!

27/05/2020
317
Fonduri europene pentru prima împădurire
Prima pagina

PERCHEZIŢII ÎN 4 JUDEŢE; PREJUDICIU DE PESTE 570.000 DE LEI PRIN TĂIERI ILEGALE DE ARBORI

13/05/2020
315
Ministrul mediului la Neamţ, despre tăierile ilegale
Prima pagina

Ministrul mediului la Neamţ, despre tăierile ilegale

11/05/2020
315
mugur-cozmanciuc-Parlament
Prima pagina

Guvernul PNL vine cu o soluție utilă pentru producătorii și furnizorii români de echipamente medicale

22/04/2020
315
mugur-cozmanciuc-Parlament
Prima pagina

Guvernul PNL susține fermierii și agricultura în această perioadă de criză

15/04/2020
315
Mai multe articole
Urmatorul articol
Băut la volan, s-a izbit într-o maşina parcată

Băut la volan, s-a izbit într-o maşina parcată

ȘTIRI RECOMANDATE

Primăria primenește adăpostul de noapte din Speranța

Primăria primenește adăpostul de noapte din Speranța

8 ani în urmă
315
Transport ilegal de carne de miel confiscat

Cumpărăturile de Paşte: Protecţia Consumatorului Neamț avertizează

2 ani în urmă
316
ALDE Neamț, lansare inedită de candidați

ALDE Neamț, lansare inedită de candidați

6 ani în urmă
315
NEAMȚ: GEST MARE DE LA UN MIC CAMPION

NEAMȚ: GEST MARE DE LA UN MIC CAMPION

3 ani în urmă
315

Urmariți-ne pe

Categorii

  • ACTUALITATE
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • Agricultura
  • ANUNTURI
  • Anunturi/Comunicate de presă
  • Ceasul Deşteptător
  • CETĂȚENEȘTI
  • Cronica neagra
  • Cronica Tv
  • CULTURA
  • Curriculum vitae ½
  • DREPT LA REPLICA
  • ECONOMIE
  • Editia printata
  • EDITORIAL
  • EDUCATIE
  • Exercitii pentru minte
  • FAPT DIVERS
  • Fara categorie
  • FOTO/VIDEO
  • INFRACȚIONAL
  • Interviu
  • PLUMBUL ZILEI
  • Po(z)na zilei
  • Prima pagina
  • PUBLICITATE
  • Revista Presei
  • SANATATE
  • Sarbatoare
  • Slider
  • SOCIAL
  • SPORT
  • traseism
  • VIAȚA LA ȚARĂ
  • ZOOTEHNIE

Etichete

accident agricultura amenzi azi bani campanie casa ceahlaul concurs copii cronica elevi Expozitie Fotbal furt Handbal incendiu inchisoare masina meteo munca neamt nemteni Piatra Neamt PNL politie politisti pompieri primar prins proiect PSD Roman Roznov SANATATE scandal scoala spital SPORT subventii UNIC victorie volei vreme vremea

ȘTIRI POPULARE

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed

Ceahlaul - Ziarul Nemtenilor (stiri din Neamt - social, dezvaluiri, cultura, sport, administratie)

Urmăriți-ne pe social media:

Știri recente

  • Incendiu în comuna Dochia
  • Pokerul și Jocurile Casino în România
  • Accident rutier la Vânători Neamț

ARHIVA ZIAR

ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« dec.    

Categorii

Știri recente

Incendiu în comuna Dochia

Incendiu în comuna Dochia

27/01/2023
Pokerul și Jocurile Casino în România

Pokerul și Jocurile Casino în România

25/01/2023
Accident rutier la Vânători Neamț

Accident rutier la Vânători Neamț

25/01/2023
  • Adresa redactiei: Aleea Tiparului, nr. 14, Piatra-Neamt, jud. Neamt
  • Contact

© 2020 Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent din judetul Neamt

Fara rezultate
Vezi toate rezultatele
  • ACASA
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • ECONOMIE
    • CETĂȚENEȘTI
  • SOCIAL
    • INFRACȚIONAL
    • VIAȚA LA ȚARĂ
    • FAPT DIVERS
    • EDUCATIE
  • SANATATE
  • SPORT
  • CULTURA
  • AGRICULTURA

© 2020 Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent din judetul Neamt

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Acest site web folosește cookie-uri. Continuând să utilizați acest site web, dați consimțământul pentru cookie-urile utilizate. Accesați Politica de confidențialitate și cookie .