La judecată pentru că i-a tăiat vecinului carotida cu toporul

12/10/2015

 

ciocan_judecata_01_07Costache Sofrone, de 60 de ani, din comuna Ion Creangă, a fost trimis în judecată de Parchetul Neamț pentru tentativă de omor. Bărbatul este acuzat că l-a lovit cu toporul și i-a secționat carotida vecinului. Gheorghe Tamba (38 de ani) a fost salvat de medicii romașcani, iar acum va veni în instanță să precizeze dacă vrea să fie despăgubit de agresor pentru suferințele îndurate și pentru că a fost la un pas de moarte.

Agresiunea s-a produs pe 2 septembrie, când vecinii s-au întâlnit la un bar și Tamba a început să-l amenințe pe Sofrone, să-l înjure și să-i vorbească urât. Acesta nu i-a dat atenție, dar cum a tot fost provocat și lovit de tânăr, la un moment dat s-a ridicat și, având toporul în mână, i-a tras o lovitură în cap și una la gât, umplându-l de sânge.

Personalul localului a chemat salvarea, care a luat victima în șoc hemoragic și a transportat-o la spital, iar în urmă polițiștii l-au încătușat pe agresor și au deschis o anchetă. Grigore Sofrone a fost arestat a doua zi, după ce legiștii au stabilit că viața victimei a fost pusă în pericol. Procesul este pe rolul Tribunalului Neamț, care astăzi decide dacă inculpatul rămâne arestat preventiv. (C.I.)