La filaj de căprior, mistreţ şi iepure

04/03/2014

VINATORI 1

 Mare mobilizare la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Neamţ. De câteva zile s-a dat startul pentru recensământul la căprior, mistreţ şi a iepure.

Acţiunea are ca scop numărarea efectivelor de animale care se află pe terenurile arabile şi păduri, pentru a se face propuneri Ministerului Mediului, în vederea stabilirii cotelor de vânat pentru 2014 şi 2015. La filajele organizate participă angajaţii AJVPS Neamţ, precum şi o bună parte din vânători.

Toader Roca, şeful instituţiei mai sus-menţionată, ne-a declarat:”Acum, suntem la faza de teren. Însă ploile din ultima perioadă, ne-a îngreunat activitatea de numărare a efectivelor de vânat. Din acest motiv, am dispus o nouă inventariere a animalelor, în zonele unde duminică am întâmpinat greutăţi. E bine să cunoaştem cât mai exact numărul real la speciile principale de vânat. În prima fază, s-a făcut o piaţă de probă la efectivele de iepuri aflate pe terenurile arabile, iar rezultatele sunt destul de bune. În pădure, vânătorii au desfăşurat activitatea de observaţie ”.

Până în prezent, lucrătorii în uniforme verzi au numărat urecheaţii de pe 4 fonduri de vânătoare, respectiv Ţibucani-Păstrăveni, Războieni, Negreşti şi Bodeşti.

V.ANDRIEŞ