La doar 5 luni, inima Alexandrei ar putea înceta să mai bată

20/07/2015

alexandra* Intervenţia chirurgicală necesară pentru a o salva se poate face în România, însă costă prea mult pentru posibilităţile financiare ale familiei

Alexandra suferă de defect septal ventricular, o malformaţie congenitală a inimii, care-i pune viaţa în pericol. Deşi are doar 5 luni, poate fi operată pe cord, singurul impendiment la această oră fiind lipsa banilor pentru susţinerea intervenţiei chirurgicale. Operaţia poate fi făcută şi în România, la costuri mult mai mici decât în străinătate, la Spitalul Monza din Bucureşti, iar suma necesară care îi va salva viaţa este de 21.000 de lei. Din păcate, judeţul Neamţ se confrunta, în ultima perioada, cu o uşoara creştere a numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale de cord, nefiind lună în care să nu fie adus pe lume cel puţin un bebeluş cu astfel de probleme grave de sănătate.

Familia Dogaru- părinţii micuţei Alexandra- s-au mobilizat pentru a face tot ce le stă în putinţă pentru a salva copila până nu va fi totul în zadar. În sprijinul părinţilor a venit Asociaţia “Salvează o inimă”, care a demarat o urgentă campanie pentru strângerea fondurilor necesare, pe platforma de donaţii online – www.salveazaoinima.ro. Până la ora actuală, pe website, datorită oamenilor cu suflet, s-au strâns, în timp record, aproximativ 60% din fonduri. Banii vor fi folosiţi pentru intervenţia chirurgicală pe care o va realiza doctorul Mircea Cotul, unul dintre cei mai buni specialişti în chirurgice cardiovasculară pediatrică din România.

“Şansele ca micuţa să se facă bine sunt foarte mari, România având unii dintre cei mai buni specialişti în chirurgie cardiovasculară pediatrică din Europa, iar costurile sunt mult mai mici aici decât în restul Europei, spre exemplu. În timp record am reuşit să strângem o mare parte din banii necesari şi mai avem foarte puţini paşi de făcut ca să-i salvăm viaţa. După foarte multe campanii umanitare derulate la nivel naţional şi care s-au încheiat cu succes, am constatat că românii sunt persoane generoase, cu suflet mare şi sar imediat în sprijinul semenilor lor, mai ales dacă acel seamăn este un bebeluş care are toată viaţa înainte”, a declarat Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”.

Cei care vor să salveze inimioara Alexandrei o pot face donând online, pe website-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/dogariu-alexandra/ sau direct în conturile tatălui, Dogaru Emilian – RO28BTRLRONCRT0293393501 (Ron) sau RO75BTRLEURCRT0293393501 (Euro). Tatăl Alexandrei poate fi contactat telefonic la numărul 0758517053.

Geanina NICORESCU