Juniorii C de la FC Ceahlăul s-au oprit la turneul zonal

Fotbaliștii juniori C de la Ceahlăul Piatra Neamț s-au oprit în actuala stagiune a campionatului național la turneul zonal, competiție pe care au găzduit-o la finele săptămânii trecute pe stadionul Municipal din Piatra Neamț. După ce au încheiat sezonul regulat pe primul loc în serie, la o diferență de 13 puncte față de cea de-a doua clasată, LPS Piatra Neamț, și nu au pierdut niciunul dintre cele 12 partide, elevii profesorului Gabriel Rădulescu, copii născuți în anii 2001 și 2002, au obținut biletele pentru turneul zonal, alături de campioanele din celelalte județe din Moldova. FRF a decis ca partidele acestui turneu să se desfășoare pe stadionul Municipal din Piatra Neamț, iar cele 6 combatante au fost împărțite în două grupe a câte 3 echipe. Astfel, FC Ceahlăul a făcut parte din grupa întâi, alături de FC Botoșani și Sporting Vaslui, iar din cealaltă grupă au făcut parte Rapid Suceava, LPS Iași și Aerostar Bacău. În prima confruntare din grupă, juniorii C de la FC Ceahlăul au obținut un succes destul de confortabil, 2-0 cu FC Botoșani, însă în meciul al doilea au cedat cu 0-3 în fața celor de la Sporting Vaslui, campioana en titre la această categorie de vârstă.

În celălalt meci, Sporting Vaslui a trecut cu 1-0 de FC Botoșani și astfel vasluienii au câștigat grupa și au evoluat în finala turneului cu Rapid Suceava, câștigătoarea din cealaltă grupă. Finala turneului zonal de la Piatra Neamț a fost adjudecată fără niciun fel de emoții de Sporting Vaslui, care s-a impus cu 5-0 în fața sucevenilor și astfel s-a calificat la turneul semifinal al campionatului național.

După rezultatele de la Piatra Neamț, FC Ceahlăul a încheiat turneul pe locul al treilea și, cum numai câștigătoarea s-a calificat în faza superioară a campionatului, a terminat competiția la turneul zonal, o performanță destul de bună pentru o echipă talentată de juniori, dar care a fost uitată de toată lumea și nu a fost susținută aproape deloc de clubul de care aparține. „Consider că se putea obține o performanță mult mai bună, însă au fost mai mulți factori care au contribuit la acest rezultat. În primul rând condițiile de pregătire, lipsa de perspectivă, deoarece nu am fost susținuți de nimeni, în special de cei din cadrul clubului de care aparținem. Situația în care a ajuns clubul Ceahlăul a afectat foarte mult și activitatea de la juniori, și implicit la echipa noastră. De asemenea, nu am reușit să completăm lotul pentru că am avut 4 posturi deficitare, au plecat o parte dintre jucătorii buni, alții s-au lăsat, iar în locul lor nu a venit nimeni. Vorbim aici și de alimentație și astfel ce pot să le cer mai mult unor copii cărora nu am reușit să le oferim nici măcar o masă pe zi. La acest turneu am avut de plătit arbitrajul, observatorul, transportul, peste 3000 de lei, iar toți acești bani au venit de la părinți sau de la alți colaboratori, clubul nu ne-a ajutat deloc. Nici pe parcursul sezonului nu am fost ajutați, am participat la turnee pe banii noștri, și toți acești factori au dus la lipsa de performanță, așa că calificarea la turneul zonal rămâne până la urmă un rezultat bun“, a declarat antrenorul Gabriel Rădulescu.

Cei 18 fotbaliști care au dus greul în actualul sezon sunt Bogdan Donia și Vasile Pruteanu – portari, Daniel Moroșanu, Denis Muftoglu, Alex Zaharia, Tudor Lungu, Matei Ilie, George Cocean, Eduard Tudorache, Marius Matei, Robert Petre, Anthony Gabor, Denis Domșa, Antonio Agafiței, Adrian Olteanu, Andrei Curpăn, Georghe Ungureanu și Radu Hurdubei. Cu o parte dintre acești juniori, profesorul Gabriel Rădulescu lucrează de 7 ani, cu o parte de 5 ani, iar cu alții de 3 ani și, din cauza situației în care a ajuns clubul Ceahlăul, nu știe care va fi soarta lor, dacă echipa de juniori va mai fi sau nu. „Situația este una foarte dificilă, iar la ora actuală nu știu nimic ce se va întâmpla cu această echipă, dacă va mai fi sau nu. Nu știu nici care va fi soarta acestor copii, dar e mare păcat că s-a ajuns aici. Sunt multe cauzele care au afectat activitatea echipelor de copii și juniori, bani au fost pentru a se alcătui o strategie pozitivă pentru aceste echipe, dar nu știm ce s-a întâmplat cu ei. Se pare că prin rezultatele noastre de la juniori, care nu au fost deloc negative, nu am reușit să atragem atenția cel de sus. Nu știm ce se va întâmpla cu această bază sportivă, cu spațiile de cazare, cu cantina, vestiarele, și nu în cele din urmă cu acești copii care au muncit și s-au sacrificat să ajungă până aici. Sper ca situația să se reglementeze, iar activitatea formațiilor de juniori de la FC Ceahlăul să continue așa cum a continuat de mai bine de 30 de ani“, a mai spus profesorul Gabriel Rădulescu.

Pe lângă juniorii C, profesorul Gabriel Rădulescu a mai obținut în actuala stagiune un onorabil loc 3 în campionatul republican, rezervat juniorilor B, copii născuți în anul 2000 și 2001, și s-a clasat pe locul 5 pe țară, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, (ONSS), la gimnaziu, cu echipa de la LPS Piatra Neamț, formată din copii din clasele 6-8, la turneul final de la Vaslui.

 

Prieteni, începe Euro 2016

Dragi prieteni, fără doar și poate, cel mai important eveniment sportiv din acest an, pe lângă Jocurile Olimpice din Brazilia, este Campionatul European de fotbal din Franța, competiție care ne va acapara atenția timp de o lună de zile, între 10 iunie și 10 iulie. Așadar, timp de 4 săptămâni, de la Paris la Nisa, de Marseille la Lyon, de la Saint Etienne la Toulouse, 24 de naționale se vor lupta pentru titlul suprem, acela de a deveni noua regină, sau vechea, a Europei, Spania fiind actuala deținătoare a trofeului. Pentru prima dată în istoria competiției, Campionatul European va reuni la start numai puțin de 24 de echipe, aproape jumătate din țările care formează continentul european. 23 dintre acestea au obținut biletele pentru Euro după ce au obținut clasări fruntașe în grupele din care au făcut parte, sau au susținut meciuri de baraj, în timp ce Franța s-a calificat direct, ca țară organizatoare. Printre aceste naționale se află și cea a României, care s-a situat pe locul 2 în grupa din care a făcut parte, după Irlanda de Nord, și care participă la un turneu final european după o pauză de 8 ani de zile, ultima dată fiind prezentă la Euro 2008, din Elveția și Austria, când a făcut parte dintr-o grupă de foc, cu Franța, Olanda și Italia, și nu a reușit să depășească faza grupelor.

De această dată, sorții ne-au trimis în grupa A, alături de țara gazdă, Franța, Elveția și Albania, aceasta din urmă calificată în premieră la un turneu final. Și, cel mai frumos moment pentru această generație a României este acela că va deschide competiția din Hexagon, chiar în meciul de deschidere, de vineri seară, contra Franței, pe stadionul Saint Denis, de la ora 22.

Care va fi potențialul tricolorilor de a obține un rezultat frumos în Franța, vom vedea în perioada următoare, însă consider că grupa noastră este una destul de accesibilă, iar șansele de a trece de grupă sunt reale, în condițiile în care și o parte dintre echipele de pe locul 3, cu cel mai bun punctaj, se califică în optimi.

Favorite la cucerirea titlului european, în opinia specialiștilor, sunt mai multe formații, Germania, Anglia, Spania sau Belgia, însă surprize pot apărea, așa cum s-a întâmplat în anul 1992, când Danemarca, națională care a înlocuit-o pe cea a Iugoslaviei, a câștigat titlul european din Suedia, sau Grecia, în 2004, când a câștigat în Portugalia.

Însă, cel mai mult de câștigat la acest turneu final consider că îl vor avea spectatorii, cei care vor fi prezenți în număr foarte mare zilele acestea în Franța, iar astfel de competiții sunt organizate în primul rând pentru ei.

Dacă fotbalul din Piatra Neamț este pe linia prăpastiei, ziarul Ceahlăul și-a propus ca în perioada următoare să vă țină la curent cu ceea ce se va întâmpla la Euro și bineînțeles cu parcursul echipei lui Puiu Iordănescu. HAI România!!!