Judecat pentru trafic de minori, cu „trecut“ de șantajist

red-rockProcesul în care doi administratori de pensiuni din Piatra Neamț sunt judecați pentru grup infracțional organizat și trafic de minori se apropie de final.

La termenul de ieri urma ca magistrații din cadrul Tribunalului Neamț să analizeze „trecutul“ judiciar al lui Constantin Brânzei (42 de ani), astfel ca la pronunțarea sentinței să se țină cont în cazul lui dacă este sau nu recidivist. În anul 2013, el a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj, iar sentința Judecătoriei Piatra Neamț a fost menținută de Curtea de Apel Bacău, care a respins recursul formulat de pietrean.

Constantin Brânzei este acum, mai aproape de sentința în dosarul în care este judecat, alături de Daniela Pachițanu (55 de ani), pentru că au exploatat sexual, în pensiunile Red Rock și Dana pe care fiecare le deținea, mai multe tinere, între care și fete de 14 ani. Ei au fost trimiși în judecată la începutul anului 2015, de procurorii DIICOT Neamț. Procurorii și polițiștii de combatere a criminalității organizate Neamț au destrămat gruparea condusă de cei doi în urma descinderilor și perchezițiilor din seara de 5 noiembrie 2014. Acțiunea s-a derulat după monitorizarea grupării timp de doi ani. Anchetatorii au adunat probe conform cărora suspecții (între care și două angajate ale patronilor de pensiuni) au racolat și traficat mai mult de 20 de tinere, inclusiv minore în vârstă de 14 ani, ce erau folosite pentru prostituție. Victimele erau alese din familii extrem de modeste din mai multe localități ale județului și erau atrase cu promisiunea unor câștiguri considerabile obținute din activități de prostituție, astfel că fetele știau la ce să se aștepte. Anchetatorii au arătat că fetele practicau prostituția la „tarifele adaptate clienților diverși, din toate structurile sociale“, care porneau de la 70 de lei și ajungeau la 200 de lei ora. Suspecții au obținut în tot acest timp câștiguri substanțiale, întrucât printre clienții fetelor erau și persoane cu dare de mână, care ofereau și 100 de euro pe oră pentru „servicii“. (C.I.)