“Isprăvile” unor adolescenţi certaţi cu legea

13/12/2017

Poliţiştii au depistat, în ziua de 11 decembrie, trei minori care au încălcat, voit, legea. Deşi nu au împlinit vârsta majoratului, aceştia vor răspunde în faţa legii pentru faptele comise.
Un băiat de 15 ani, din Roman, a fost reţinut pentru o serie de infracţiuni comise în noaptea de 16 spre 17 iulie 2017. Atât de târziu după comiterea faptei pentru că, mai întâi, a trebuit expertizat pentru a se stabili dacă are discernământ. În noaptea cu pricina, adolescentul a furat o maşină de pe strada Tudor Vladimirescu, autoturism pe care l-a condus direct într-un gard. Ieri, băiatul urma să fie prezentat unui procurer din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat și conducere fără permis.
Tot în ziua de 11 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au prins în parcarea de lângă Liceul Economic din Piatra Neamţ doi băieţi, fiecare în vârstă de 17 ani, care deţineau aproape 800 de petarde.
„Articolele pirotehnice fac parte din categoria F2 și sunt interzise la deținere, motiv pentru care polițiștii au dispus ridicarea acestora în vederea confiscării. Cei doi minori sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” a transmis IPJ Neamţ.
Geanina NICORESCU