Irina Bordeianu atacă mondialele din Italia

Tânăra și talentata atletă pietreană Irina Bordeianu va participa la finele acestei săptămâni la cel mai important și greu concurs din carieră, Campionatul Mondial de Alergare Montană, rezervat juniorilor 1, sportivi cu vârsta până în 20 de ani, care va avea loc duminică, 30 iulie, în localitatea italiană Premana. Competiția mondială de alergare montană pe distanță scurtă se desfășoară constant din anul 1984, a ajuns la cea de-a 33-a ediție, iar la startul ei vor fi prezenți cei mai buni atleți juniori de pe întregul mapamond. Irina Bordeianu a fost cooptată în echipa României, după ce, în acest an, a avut rezultate excelente la întrecerile interne, dar mai ales la cele internaționale. Ultimul concurs la care a participat a fost Campionatul European din Slovenia, unde atleta de la CS Ceahlăul a venit pe locul 15 la general, dar a punctat pentru țara noastră, care în final a obținut medalia de argint. Deși a plecat ca rezervă, Irina Bordeianu a punctat pentru România la întrecerea din Slovenia, iar din această cauză, antrenorii de la lot au stabilit ca atleta pietreană să fie a treia în echipă la mondialele din Italia. Într-o echipă de 4 sportive, se iau în calcul cele mai bune rezultate ale primelor 3 sosite, iar Irina Bordeianu trebuie să reușească un concurs bun pentru a aduce puncte României. Alături de sportiva de la CS Ceahlăul, din echipa României mai fac parte Gabriela Doroftei, de la CSM Suceava, liderul echipei, atletă care a obținut medalia de bronz la europenele din Slovenia, Alesia Hecico, de la LPS Baia Mare, și Iulia Zudor, de la CSS Mediaș, care va fi rezervă în echipă. Toate aceste 4 sportive vor puncta atât în concursul individual, cât și în cel pe echipe. Competiția mondială din Italia va fi una foarte grea pentru eleva antrenoarei Iulia Negură Olteanu, deoarece sportivii vor avea de alergat 6,5 kilometri pe străzile străvechiului oraș Premana, dar și pe cărările de munte, cu 2 kilometri mai mult decât la concursurile precedente. La mondialele de la Premana, România va fi reprezentată și de o echipă masculină, formată din Gabriel Bularda, Petre Herman, Adrian Garcea și Andrei Rusu. Cristian Prisneac, Elena Tâmpu și Ana Hecico vor fi antrenorii care vor conduce lotul României, iar Silviu Casandra va fi delegat din partea Federației Române de Atletism.

Pregătire excelentă la Piatra Arsă

Irina Bordeianu, însoțită de antrenoarea Iulia Negură Olteanu, s-a pregătit timp de 3 săptămâni centralizat în munții Bucegi, lângă Babele, la Piatra Arsă, pentru Campionatul Mondial de Alergare Montană din Italia. Sportiva de la CS Ceahlăul este mezina echipei României, care în luna august va împlini 16 ani. Atleta pietreană a avut astfel pentru prima dată ocazia să se antreneze alături de colegele de echipă, iar împreună cu antrenorii au pus la punct toate strategiile privind competiția din Italia, unde țara noastră dorește o medalie. „Suntem de 3 săptămâni la Piatra Neamț, unde am găsit condiții de pregătire excelente. Vremea, deși una dură și schimbătoare aici sus la înălțime, a ținut tot timpul cu noi și am reușit astfel să ne desfășurăm programul stabilit. Irina se află într-o formă sportivă excelentă, s-a pregătit foarte bine aici, și o simt dornică de reușită înainte de importantul concurs din Italia. Traseele de alergare au fost bine stabilite de noi antrenorii, și toate cele 4 fete din lot au răspuns excelent solicitărilor. Eu sunt foarte încrezătoare că Irina va face un concurs bun, va aduce puncte multe țării noastre, va obține un loc bun și la individual, iar România va avea o clasare cât mai bună. Va fi mai greu pentru că se alerga 6,5 kilometri, vin cei mai buni din lume, vor fi sportivi cu 2 sau 3 ani mai mare de vârstă ca ea, dar am mare încredere în potențialul sportivei noastre“, a declarat antrenoarea Iulia Negură Olteanu.

Atleții și antrenorii au ajuns astăzi la București, după stagiul centralizat de la Piatra Neamț, iar vineri vor pleca cu avionul spre Milano. Concursul se va desfășura duminică la Premana, o comună din provincia Lecco, din regiunea Lombardia, aflată la aproximativ 70 de kilometri distanță de Milano.

Fotbal

Victorie în cel de-al treilea amical pentru CSM Ceahlăul

CSM Ceahlăul – LPS Piatra Neamț 4-1 (0-1)

Formația de ligă a patra CSM Ceahlăul a bifat cea de-a doua victorie în partidele de verificare din această vară, după 4-1 miercuri, pe stadionul Municipal, susținut în compania juniorilor A de la LPS Piatra Neamț. Disputată pe terenul 2 de iarbă, partida a reprezentant un test util pentru ambele combatante înainte de startul în noul campionat al ligii a patra, respectiv al celui rezervat juniorilor A. Juniorii de la LPS, pregătiți de profesorul Gabriel Rădulescu au început mai bine jocul și au deschis scorul în prima repriză prin Pântea. În primele 45 de minute, tehnicienii pietreni au trimis pe teren jucătorii care au evoluat mai puțin în meciurile amicale, iar randamentul echipei nu a fost cel scontat. În partea a doua, la CSM Ceahlăul au intrat jucătorii titulari, iar jocul echipei s-a schimbat mult în bine, chiar dacă adversarul a reușit să mențină și el un ritm destul de ridicat. Trupa lui Toader Șteț a egalat în minutul 55 prin Mateiciuc, după care a urma o perioadă echilibrată, până pe final, când CSM a mai înscris de 3 ori și a stabilit rezultatul final, 4-1. Mateiciuc a mai punctat o dată, iar Rusu și Barb au fost autorii celorlalte două reușite ale formației de ligă a patra. S-a terminat 4-1, un rezultat care l-a mulțumit pe principalul de la CSM Ceahlăul. „A fost un joc util pentru ambele echipe și vreau din start să apreciez atitudinea și jocul bun al juniorilor de la LPS. Ne-au pus destul de multe probleme și asta a contat mult pentru noi. În ceea ce ne privește, am început meciul cu jucătorii mai tineri din lot, am vrut să le văd potențialul, și mă declar mulțumit de randamentul meu. Din această cauză, m-a interesat mai puțin rezultatul final, fiind mai mult preocupat de a stabili formula de bază pentru noul sezon. Jucătorii care au intrat după pauză au avut și ei evoluții pozitive și, per total, mă declar mulțumit de acest test, disputat pe o căldură destul de apăsătoare. Mai avem de muncit, dar suntem în grafic în ceea ce privește pregătirea în care ne aflăm. Încă o dată vreau să apreciez evoluția juniorilor de la LPS, asta înseamnă că din urmă vin copii talentați pe care ne putem baza în viitorul apropiat“, a declarat principalul Toader Șteț.

CSM Ceahlăul a început testul de miercuri cu cei 3 portari, Chiruță, Cotuna și Câmpianu, fiecare apărând câte 30 de minute, iar în prima repriză au evoluat Albu, Smău, Andreș, Corfu, Zaharia, Butunoi, Ungureanu, Apostol, Iorga și Todiresei. În partea a doua au intrat Rusu, V.Rotaru, Smău, Sârbie, Zaharia, C. Rotaru, Pintilie, Apostol, Vasile, Albu și Mateiciuc. De partea cealaltă, la LPS au evoluat în primele 55 de minute Florea – Rusu, Moroșanu, Ungureanu, Iorga, Topală, Covaliu, Pântea, Babi, Hodorogea și Strâmbei, iar după minutul 55 au intrat Focșăneanu – Burghelea, Pricop, Lupașcu, Dominte, Curpăn, Budăi, Asavei, Monoranu și Atomei. „Noi ne aflăm în plină perioadă de pregătire, timp în care combinăm antrenamentele fizice cu cele tehnico-tactice. La amicalul de astăzi ne-a interesat în primul rând să stăm bine în teren pe faza de apărare, să avem continuitate la mijlocul terenului și să fim periculoși pe faza de atac. Sunt mulțumit de randamentul și atitudinea băieților, mai avem multe de pus la punct, dar suntem în grafic“, a spus și profesorul Gabi Rădulescu.

CSM Ceahlăul va susține următorul amical, duminică, cu cei de la Dolhasca pe teren propriu, după care miercurea viitoare vor juca, tot acasă, cu Aerostar Bacău.