Ioan Asaftei, vicepreşedinte CJ Neamţ: Cărţi româno-arabe, donate în Egipt

27/04/2018

Ion Asaftei, vicepreşedinte CJ Neamţ, a făcut parte din delegaţia României care, în perioada 15-20 aprilie 2018, a efectuat o vizită la invitația Excelenței Sale dr. Mihai Ștefan Stuparu, Ambasadorul României în Republica Arabă Egipt.
Unul din reperele importante în programul a fost întrevederea cu doamna Hala Gad (Egipt) – adjunctul secretarului general al Ligii Statelor Arabe și director al Departamentului Informații, Documentare și Mass-Media al LSA, la sediul acestei instituții, și cu domnul Mohamed El Hajeri (Kuwait) – directorul Departamentului Cultural al Ligii Statelor Arabe, ocazie cu care s-a făcut o prezentare a proiectelor departamentului cultural și o radiografie a colaborării deosebite a acestuia cu Ambasada României.
„Oficialii Ligii Statelor Arabe au făcut pentru delegația română o prezentare a bibliotecii instituției. Țin să subliniez în mod deosebit un aspect al acestei vizite externe, acela că la fiecare întrevedere pe care am avut-o cu partenerii egipteni s-au donat prin amabilitatea Asociației Nord pentru Cooperare și Integrare, mai multe exemplare ale unor titluri de cărți pe care aceasta le-a publicat, în versiune bilingvă – română și arabă.

M-am bucurat să aflu că în biblioteca Ligii Statelor Arabe, cărțile donate deja și-au găsit un loc de cinste și fiecare dintre cele 22 state membre ale Ligii urmează să primească în bibliotecile lor naționale câte un set din aceste volume. S-a propus de asemenea încheierea unui Memorandum între reprezentanții Ligii Statelor Arabe și Asociația Nord pentru Cooperare și Integrare, în bază căruia să se doneze câteva mii de volume bilingve, care să intre în patrimoniul bibliotecilor naționale ale celor 22 de state membre, fiind promovați astfel peste 20 de scriitori români, printre care Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Ileana Mălăncioiu”, a spus Ion Asaftei.
M.O.T.

Lasa un comentariu