Întrecere între 17 școli urbane prin copii lor pasionați de matematică

* 194 de elevi din clasele a III-a, a IV-a și a V-a au participat la Concursul județean „Mate – olimpiada micilor școlari“, organizat de Școala 3 Piatra Neamț, în colaborare cu Inspectoratul Școlar

17 școli urbane, din Piatra Neamț, Roman și Bicaz, au avut elevi în concursul județean „Mate – olimpiada micilor școlari“, competiție organizată zilele trecute de Școala Gimnazială nr 3. Concursul a adus la start 194 de elevi selectați în urma fazei locale. După cum au precizat organizatorii, prin această competiție s-a urmărit realizarea unei alternative a concursului „Și eu pot fi bun la mate“, dedicate elevilor din școlile rurale.
În urma evaluării lucrărilor, la fiecare dintre clasele reprezentate în concurs s-au împărțit premii și mențiuni. La clasa a III-a, s-a acordat premiul I elevului Matei Casian Bataragă, premiul al II-lea – elevilor Tudor Gabriel Atomulesei, Elena Spiridon și Ema-Alexandra Todiraș, iar premiul al III-lea a ajuns la Federica Mărtinuț.
Premiul I la clasa a IV-a le-a fost acordat elevilor Sebastian Crețu, Andrei-Florin Enăchescu și Cristian Luchian, premiul al II-lea a fost obținut de către Mihnea-Lucian Isăchioaei, iar premiul al III-lea, de către elevii Claudio Blaj și David-Paul Liulea.
Premianții de la clasa a V-a au fost: Alexandra Paica – premiul I, premiul al II-lea – Delia Nistor, premiul al III-lea – Albert Iulian Romaniuc.
S-a acordat și un număr mare de mențiuni în cadrul acestei a treia ediții a concursului, care se regăsește în calendarul concursurilor școlare județene pe 2017.
Cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 3 Piatra Neamț implicate în organizarea competiției sunt șase profesori pentru învățământul primar: Ciprian Onofrei, Carmen Olteanu, Mihaela Amaicei-Bilbor, Daniela Acristinei, Elena Amariei, Daniela Solomon, profesoara de matematică Ana Maria Paica, directorul Cristiana Marilena Șoimaru, iar din partea Inspectoratului Școlar Județean Neamț au participat inspectorii Camelia Neța și Florin Victor Dimon. Partea de informatică a competiției a fost asigurată de informatician Dorina Ghiurcă.
Competiția a ajuns la a treia ediție, fiind inclusă în calendarul olimpiadelor și concursurilor școlare pe 2017, sub denumirea „Concursul județean Mate – Olimpiada micilor școlari“.
„Scopul concursului a fost antrenarea unui număr de 200 de elevi din clasele a III-a, a IV-a și a V-a, selectați din școlile județului Neamț (mediul urban), capabili de performanță la matematică. Proiectul a fost gândit ca o alternativă a concursului «Și eu pot fi bun la mate», organizat pentru elevii din mediul rural“, a declarat directorul Cristiana Marilena Șoimaru.
Mihael BALINT