Inspectorii veterinari au demarat controalele premergătoare sărbătorilor!

07/12/2017

DSVSA Neamţ şi medicii veterinari de circumscripţie asigură, de ieri, permanenţa, inclusive în weekend-uri
Începând de ieri, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Neamţ au intensificat acțiunile de control pentru a verifica modul în care sunt aplicate măsurile specifice acestei perioade.
Obiectivele vizate în cadrul acestor acțiuni sunt târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală,unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).
Totodată, până la data de 24 decembrie şi apoi în intervalul 27 decembrie 2017- 7 ianuarie 2018 toate direcţiile, precum și circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi circumscripţiile sanitare veterinare zonale (CSVZ), vor asigura permanenţa, inclusiv în zilele de sîmbătă și duminică. De asemenea, personal de specialitate va fi prezent în piețele agroalimentare și alte spații autorizate sanitar-veterinar unde se comercializează carne și alte produse alimentare.
Pentru informarea cetățenilor, pe site-ul DSVSA Neamţ vor fi postate adresele spațiilor special amenajate și al Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor unde se poate efectua exemenul trichineloscopic, programul de funcționare al acestora şi un număr de telefon la care consumatorii pot sesiza nereguli în domeniul si guranței alimentelor.
În desfășurarea acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari vor participa, împreună cu reprezentanți ai altor instituţii competente de la nivel local, la acţiuni comune de control înunităţile care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse de origine animală, în limita competenţelor stabilite de legislaţia învigoare şi în baza protocoalelor de colaborare încheiate de ANSVSA cu aceste autorităţi.
Geanina NICORESCU