Incertitudini pentru jucătorii Ceahlăului

ceahlaulFotbaliştii de la FC Ceahlăul se află zilele acestea în vacanţa de vară, după ultimul sezon al ligii întâi, însă la această oră nu ştiu când trebuie să se prezinte la reunirea lotului. Asta deoarece, până acum, echipa pietreană nu are oficial un antrenor principal, care să înceapă treaba pentru noul campionat. Ultimul care a condus gruparea pietreană a fost Radinovic, care şi-a încheiat contractul cu club la finele ultimului sezon, însă tehnicianul sârb a spus de mai multe ori că şi-ar dori să continue activitatea la Ceahlăul şi în liga a doua, dacă va ajunge la o înţelegere cu patronul Angelo Massone. Pentru că nu şi-au primit ultimele drepturi contractuale, mulţi dintre jucătorii pietreni au preferat să stea acasă în vacanţă, iar despre o parte dintre ei s-a spus că sunt doriţi de alte cluburi din liga întâi, în special de Dinamo Bucureşti, grupare care ar fi interesată de Achim, Popadiuc, Ştefănescu sau Chitoşcă. Aflat acasă în vacanţă, mijlocaşul Sebastian Chitoşcă a infirmat zvonurile că ar fi contactat de cei de la Dinamo. Jucătorul de 22 de ani mai are 2 ani contract cu FC Ceahlăul, vrea să continue la Piatra Neamţ şi în liga a doua şi a vorbit despre ultimul sezon de liga întâi, unde echipa putea mult mai mult decât acele 27 de puncte acumulate.
Rep: Sebi Chitoşcă, cum a fost ultimul sezon al ligii întâi, vă aşteptaţi să retrogradaţi la final?
S.C: Sincer, după ce s-a întâmplat în ultima perioadă la echipă mă aşteptam să retrogradăm, pentru că s-a văzut că echipa nu stătea deloc bine financiar, iar din această cauză problemele au început să apară, jucătorii au fost nemulţumiţi, lotul a fost destul de subţirel după ce s-a accidentat Achim la meciul din tur cu FC Braşov, ne-a lipsit foarte mult la următoarele jocuri din campionat, drept dovadă când a revenit la echipă am mai jucat câte ceva. E foarte greu când ai doar 12, 13 jucători cu care vrei să duci un campionat întreg şi pe care te poţi baza, şi ăsta a fost rezultatul, s-a retrogradat.
Rep: V-a afectat şi numeroasele schimbări de pe banca tehnică, au fost 4 antrenori la echipă?
S.C: Pe mine personal nu m-a afectat şi nici pe colegi deoarece eram jucători de fotbal profesionişti şi nu trebuia să ne afecteze astfel de schimbări. Ştiţi cum e, o schimbare de antrenor te poate afecta şi în bine. Pe noi nu cred că ne-a afectat în rău, dar nici în bine, noi atât puteam la ora actuală.
Rep: Cum ţi s-a părut Ze Maria?
S.C: Pentru mine Ze Maria, pe lângă faptul că e un nume mare în fotbal, părerea mea că a fost un antrenor care ne dădea plăcerea să jucăm fotbal în sensul că ne dădea mult mingea, aveam libertate, per total, părerea mea este că e un antrenor bun, păcat că nu a avut rezultate la Ceahlăul.
Rep: Mai ai contract cu Ceahlăul, ce faci, te prezinţi la reunire?
S.C: Da, mai am 2 ani contract cu Ceahlăul. Normal că mă prezint, atâta timp cât mai am contract poate să fie şi liga a treia, tot mă prezint la reunire.
Rep: Aţi primit o parte din bani în această pauză de la patronul Massone?
S.C: Am primit un salariu acum două săptămâni.
Rep: Cum vezi viitorul Ceahlăului, aflat acum într-o mare incertitudine?
S.C: Dacă văd incertitudine, nu pot să cred în viitor. Până nu văd nimic concret, până nu văd că se vrea ceva, nu am ce să cred. Sper din tot sufletul ca conducerea şi cei care sponsorizează echipa asta să vrea să se promoveze, să se aducă jucători, pentru că anul acesta cred că e cel mai greu de promovat din toţi anii şi dacă se vrea ceva ar trebui să se promoveze, pentru că e păcat de echipă, de oraş, şi ar trebui să promovăm din nou.
Rep: Pe parcursul ultimului sezon s-a tot vorbit de tine ba că te vrea nu ştiu ce echipă sau antrenor, te-au afectat acele zvonuri, ai fi dorit să pleci?
S.C: Normal că aşi fi dorit să plec, dar nu m-au afectat aceste zvonuri pentru că atunci când o fi să plec, tot o să o fac. Dacă nu plec, asta e, sunt acasă, sunt la Ceahlăul, echipa la care am crescut de mic. Nu îmi pare rău că joc aici, joc din plăcere, dar numai să văd seriozitate la club şi să se vrea ceva. Să fie linişte, să vin la antrenamente şi la meciuri cu plăcere, să îmi iau drepturile la timp şi totul e ok. Indiferent de unde joci asta se caută, stabilitate financiară şi profesionalism.
Rep: Ţi-ai dori o ligă a doua cu una sau cu două serii?
S.C: Mi-aş dori o ligă a doua cu două serii ca să fie mai simplu pentru noi. Dacă se face o singură serie intervine şi Gaz Metan Mediaş, plus Oţelul Galaţi, Rapid sau FC Braşov, e foarte greu să promovezi în aceste condiţii. Aşa, dacă te repartizează în două serii, poate avem mai multe şanse, să ne batem să zicem numai cu Rapid şi Oţelul Galaţi dacă ar fi.
Rep: Valoric, cum ţi s-a părut ultima ediţie a ligii întâi, a fost afectată de problemele financiare?
S.C: Da, se vede peste tot, jucători care sunt neplătiţi de 6, 8 sau 10 luni. Nu poţi să te duci la servici fără să fii plătit, fără să ai motivaţie, e ca şi cum te duci la magazin şi ceri de mâncare fără bani, nu îşi dă nimeni. Aşa nu îţi dă nici fotbalul nimic când nu te plăteşte, nici tu nu dai pentru el. Eu unul am încercat să nu mă gândesc la bani, dar e inevitabil, pentru că având doar singura sursă de venit din fotbal, este normal că te afectează, dar nu avem ce face, trebuie să trecem peste şi să vedem ce va fi de la anul. Cu bune cu rele am reuşit să trecem peste ultimul sezon, din păcate s-a retrogradat, însă din punctul meu de vedere era foarte uşor să rămânem în prima ligă, dar asta e.
Rep: Mai nou eşti dorit de cei de la Dinamo, este adevărat, te-a contactat cineva de la ei?
S.C: Nu e nimic adevărat, pe mine nu m-a contactat nimeni, doar ce-i în presă. Probabil că s-a negociat la nivel de conducere, să ia la pachet nişte jucători. Nu ştiu ce a fost acolo, dar personal eu nu ştiu nimic.
Rep: Ce vrei să faci în vacanţă?
S.C: (râde). M-ai luat din faţa blocului de la părinţi, asta o să fac toată vacanţa.

Tabacariu, titular pentru România

Mijlocaşul de la FC Ceahlăul, Sorin Tabacariu, a evoluat pe toată durata celor 90 de minute pentru naţionala de tineret a României, care marţi seară a debutat cu dreptul în campania de calificare la Campionatul European sub 21 de ani din 2017. Jucătorul pietrean a avut o evoluţie bună la mijlocul terenului pe toată durata întâlnirii, iar România a obţinut o victorie concludentă cu 3 – 0 în faţa echipei similare a Armeniei, după ce la pauză a condus cu 2 – 0. Pe lângă jocul jocul exact în linia mediană, Tabacariu a avut o contribuţie importantă la faza primului gol din minutul 16. Fotbalistul pietrean a recuperat o minge la centrul terenului şi i-a pasat în stânga lui Bumba. Fotbalistul de la ASA Tg. Mureş a centrat perfect în careu, Păun a recentrat cu capul şi Puşcaş a marcat cu un şut plasat. Tricolorii mici au mai marcat o dată în prima repriză prin Păun, în minutul 32, şi au închis tabela la 3 – 0, în cel de-al doilea minut de prelungiri, după reuşita lui Florin Tănase.
Dacă Tabacariu a evoluat titulat contra Armeniei, celălalt jucător de la Ceahlăul, Cătălin Ştefănescu, nu a fost inclus pe foaia de joc pentru duelul cu armenii. Naţionala de tineret a României a debutat astfel perfect în campania de calificare la Euro 2017 din Polonia şi va susţine următorul meci, tot pe teren propriu, pe data de 4 septembrie, contra Bulgariei. Din grupa României, a cincea de calificare, mai fac parte Bulgaria, Armenia, Danemarca, Ţara Galilor şi Luxemburg.
Echipa de pe primul loc se califică direct la turneul final din Polonia. În partida de marţi seară, de pe stadionul Trans-Sil din Tg. Mureş, selecţionerul Cristi Dulca a folosit următoarea formulă de echipă: Cojocaru – Manea, Ţâru, Boldor, Filip – Nedelcu, Tabacariu – Bumba, Mitriţă, Păun – Puşcaş, iar ulterior au mai intrat Neag, Popescu şi Tănase.