Începe Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a

08/06/2018

Luni, 11 iunie, începe Evaluarea Naţională, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 13 iunie se va desfăşura proba scrisă la matematică. Primele rezultate vor fi afişate în 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14 – 19. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 23 iunie. La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi numai 20 la sută media generală de absolvire a claselor V – VIII.
Elevii vor avea la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi care, potrivit Ministerului Educaţiei, au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.
În judeţul Neamţ, anul acesta, la simularea Evaluării Naţionale din martie, rezultatele elevilor de clasa a VIII-a au fost mai mici ca anul trecut. Procentele de promovabilitate au fost de 64,15% la română, 31,78% la matematică şi de 44,75% la mediile generale.

Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu