Încep înscrierile pentru Bacalaureat

13/01/2018

Liceenii claselor a XII-a pot consulta pe edu.ro modele de subiecte pentru probele orale, care se vor da primele
Liceenii nemţeni care se află în clasa a XII-a trebuie să ştie că înscrierile pentru susținerea examenului de Bacalaureat, în prima sesiune, se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018. Zilele acestea au fost publicate, pe site-ul subiecte2018-edu.ro, modele de subiecte pentru probele orale, dar și pentru cele scrise.
Potrivit oficialilor, în structura modelelor de subiecte pentru Bacalaureat 2018 nu au fost operate modificări, comparativ cu 2017. Subiectele vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.
Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 are următoarea structură:
10 – 13 iulie: înscrierea candidaților. Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.
Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.
Geanina NICORESCU