Incendiu la Bistricioara

19/01/2017

Acoperișul unei case din Bistricioara, comuna Ceahlău, a luat foc, marți seara, din cauza coșului de fum.

Pompierii au fost chemați să intervină la ora 20:38, iar la locul solicitării s-au deplasat 7 subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, Garda II Poiana Teiului cu o autospecială de capacitate medie. „Militarii au stins incendiul, în urma căruia au ars circa 10 mp acoperiș din astereală lemn și învelitoare șindrilă și plăci de azbociment din jurul coșului de fum. Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Tot marți seară a izbucnit un incendiu la casă din orașul Târgu Neamț, care a fost stins de șase subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, care au acționat cu o autospecială de capacitate medie. A ars doar funinginea din interiorul coșului de fum.

La Horia, un localnic a rămas fără mașina de spălat și boilerul electric, tot în urma unui incendiu. Cinci subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, cu o autospecială de capacitate medie, au intervenit pentru stingerea incendiului, în care au ars parțial o mașină de spălat automată și un boiler electric, din cauza tabloului de distribuție suprasolicitat, a precizat aceeași sursă. (C.I.)