Incendiu între liceul „Spiru Haret“, Muzeul de Științe Naturale și blocuri de locuințe

05/12/2016

incendiu-mariachi02 incendiu-mariachi05 incendiu-mariachi07 incendiu-mariachi09*Restaurantul „Grădina de vară“ a ars, ieri, din cauze încă nestabilite * Desfășurarea de forțe a fost impresionantă, fiind coordonată de colonelul Ioan Nițică

Un incendiu izbucnit duminică, 4 decembrie 2016, la restaurantul „Grădina de vară“ de pe strada Petru Rareș, din municipiul Piatra Neamț, a alertat forțe impresionante de intervenție.

După apelul la 112 de la ora 14, spre locul dezastrului au ajuns nu mai puțin de 3 ofițeri – în frunte cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț – și 30 de subofițeri, cu 5 autospeciale, cu autoscara și echipaje SMURD. Asemenea desfășurare de forțe are o singură explicație: restaurantul se află la câțiva metri de liceul „Spiru Haret“, la o distanță mică de blocurile de locuit din spate și foarte aproape de Muzeul de Științele Naturii. Localul nu este deschis iarna, de regulă, nici acum nu era în activitate, așa că proprietarii rămân cu paguba.

Lupta cu flăcările a fost cu atât mai dificilă pentru pompieri, cu cât principala nevoie era de a proteja vecinătățile. „Incendiul se manifesta destul de violent, la acoperiș, și având în vedere amplasarea restaurantului, intervenția pompierilor trebuia să fie extrem de promptă. Incendiul a fost stins după circa două ore. Cauza probabilă a incendiului încă nu a fost stabilită, urmează și o expertiză tehnică“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al ISU Neamț.

A ars acoperișul clădirii construit din astereală lemn și învelitoare de tablă, pe o suprafață de 250 metri pătrați și s-au degradat tavanul și pardoseala.

Poliția derulează o anchetă în acest caz, dar se așteaptă concluziile ISU.

Cristina IORDACHE

2 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. sagitarius 05/12/2016 la 1:19 -

    Felicitari cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț pentru profesionalismul si curajul demonstrat in fata riscurilor la care se expun in timpul misiunilor. Probitatea si eficienta sunt mai mult decat laudabile in toate cazurile. Toata stima si admiratia!

  2. Lemnaru M 05/12/2016 la 18:59 -

    Intradevar,jos palaria pt pompierii nostri.In ceea ce priveste restaurantul,nu e de plans.Au avut destul de multe incasari in vara ce a trecut si se poate face altul mai trainic si mai frumos.Bine ca nu sunt victime.