Incendiu de amploare la locuințele sociale din Roman

20/10/2016

isu-incendiuMiercuri, 19 octombrie 2016, la ora 18:23, prin Dispeceratul ISU-Ambulanță Neamț a fost anunțată producerea unui incendiu la un complex de locuințe sociale din municipiul Roman. Flăcările cuprinseseră acoperișul ansamblului de locuințe, din strada Fabricii.

La locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 21 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță și un autoturism, care au acționat pentru stingerea incendiului. „A ars acoperișul pe circa 400 mp, cosntruit din învelitoare tabla, șindrilă, plăci azbociment și deșeuri textile pentru izolare. S-au degradat plafoanele construite din rigips și materiale termoizolante textile, parchet și dușumele din 9 locuințe sociale“, a declarat sublocotenentul Maricel bucur Țepeș, ofițrul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgeență Neamț.

Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile, potrivit sursei citate.

*Coșul a incendiat și o casă în Brusturi

Joi, la ora 00:44, pompierii au fost alertați despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în localitatea Brusturi. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care au acționat pentru stingerea incendiului. A ars acoperișul pe circa 30 mp, confecționat din învelitoare de azbociment și astereală din lemn. Cauza probabilă a incendiului este tot coșul de fum, deteriorat.

Incendiu și la Dumbrava Roșie

Tot joi, 20 octombrie, pompierii pietreni au fost solicitați, la ora 4:59, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară în localitatea Dumbrava Roșie.

La locul intervenției s-au deplasat 8 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță, care au acționat pentru stingerea incendiului. Au ars circa 0,5 mc lemn de foc și 20 metri de instalație electrică, din cauza unor echipamente de iluminat electric amplasate necorespunzător, a precizat aceași sursă.

Grenadă neexplodată, la Primăria Răucești

Miercuri, 19 octombrie, la ora 11,03, Dispeceratul ISU-Ambulanță Neamț a fost anunțat, prin apel la 112, despre descoperirea unui element de muniție în sat Răucești, comuna Răucești.

„La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț cu 2 subofițeri și autospeciala pirotehnică, care a ridicat, în vederea depozitării și ulterior a distrugerii, o grenadă provenind din cel de-al Doilea Război Mondial“, informează sursa citată.

Muniția a fost descoperită de un angajat al Primăriei comunei Răucești, în timp ce executa lucrări pentru branșarea instituției la rețeaua de apă. (C.I.)