Incendiu în altarul bisericii de lemn „Sfânta Înviere“ din Săvinești

06/01/2017

Slujba de Bobotează de la Biserica din lemn „Sfânta Înviere“ din Săvinești a fost întreruptă brusc, vineri, din cauza unui incendiu izbucnit în altar.

Credincioșii au fost de îndată evacuați și la ora 9:32 s-a sunat la 112. Echipajele formate din 19 subofițeri conduși de adjunctul lt.col. Mihai Mitrea, șeful Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, de lt.col. Cătălin Leonte comandantul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și de ofițerul de presă al ISU Neamț, locotenentul Marcel Bucur Țepeș, au ajuns rapid la locul solicitării. Pentru evitarea unui dezastru la un lăcaș de cult vechi de aproape 200 de ani, pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, autoscara mecanică și un echipaj SMURD.

„Când am ajuns la fața locului, s-a constatat că arde un perete, în altar, din cauza unei sobe supraîncălzite. Incendiul a fost stins repede, nu a ars decât un metru pătrat din perete și nu au fost victime“, a declarat ofițerul de presă.

Câțiva din membri SVSU Săvinești au dat și ei o mână de ajutor, ajutând la evacuarea oamenilor, fără panică, din biserică, până la venirea militarilor.

Biserica „Sfânta Înviere“ a fost construită în anul 1820 de credincioși. Este realizată din bârne pe soclu de piatră, într-o arhitectură ce poartă amprenta stilului popular religios, de o frumusețe simplă și zveltă.

Cristina IORDACHE