Incendii tot mai multe, victime şi gospodării distruse din cauza coşurilor de fum necurăţate

15/12/2018

Incendiile produse luna trecută nu au produs doar pagube materiale, ci şi victime omeneşti. O persoană a decedat, altele două au fost rănite, iar 4 au fost salvate, din care 3 copii, potrivit statisticii întocmite de pompierii nemţeni. În aceeaşi perioadă a anului trecut 4 persoane au fost rănite şi una salvată.
Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a acţionat, în total, la 832 de evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, în medie la 28 de intervenţii pe zi. Din păcate, numărul evenimentelor la care s-a intervenit cu forţe specializate crescând cu 8,41% faţă de perioada similară din anul anterior când s-au produs 762 de evenimente
În cursul lunii noiembrie 2018, numărul de incendii produse în zona de competenţă a unităţii a crescut, astfel, cu 36,73%, de la 31 în noiembrie 2017, la 49 în noiembrie 2018 (în medie 1,58/zi). Dintre acestea, 48 s-au produs pe teritoriul judeţului nostru, iar 1 incendiu s-a produs într-o localitate din judeţul Iasi în care unitatea noastră intervine pe baza unui plan comun de intervenţie. Din cele 48 de incendii produse pe teritoriul judeţului nostru, 16 s-au produs în mediul urban (33,33% din totalul incendiilor) şi 32 în mediul rural (66,67% din totalul incendiilor). În continuare, incidenţa producerii incendiilor este mai mare în mediul rural, iar principalele cauze ale izbucnirii acestora au reprezentat-o coşurile ori burlane de fum defecte sau necuraţate”, ne-a transmis ISU Neamţ.
Geanina NICORESCU