Încătuşat pentru evaziune fiscal de peste 650.000 lei

26/04/2018

Un pietrean în vârstă de 33 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru evaziune fiscală după ce a înregistrat în evidenţele firmei sale achiziţii fictive.
Dosarul penal a fost instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.
“Ancheta în cauză a pornit prin sesizarea polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu privire la implicarea reprezentantului persoanei juridice vizate în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală. Activitatea ilicită s-ar fi desfășurat în perioada 1 ianuarie 2014- 31 decebrie 2014, când bărbatul ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a unei societăți comerciale achiziţii de mărfuri şi servicii de la 6 parteneri comerciali, achiziţii ce ar fi operaţiuni fictive. În urma acestor operațiuni nereale, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu o sumă de peste 650.000 ron”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamț.
La data de 24 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamţ au dispus măsura reţinerii individului. În urma audierilor efectuate, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Neamț. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu