Idei de afaceri: creșterea prepelițelor

22/12/2017

*Oul este o adevarată “bombă cu vitamine”

*Cea mai săracă în colesterol după carnea de struț

*Se gătește în cele mai exclusiviste restaurante din lume

Prepeliţele au fost dintotdeauna vânate pentru carnea lor deosebit de delicioasă și foarte sănătoasă. Prepelița se consumă de sute de ani, carnea ei fiind menționată și în Bibilie. Datorită aspectului plăcut, deosebit de fin și delicat al cărnii, prepelița se gătește în cele mai exclusiviste restaurante din lume.

Oul și carnea de prepeliță sunt o „marfă” ideală, foarte apreciată de consumatori, dar și o idee care poate sta la baza unei afaceri spectaculoase. Piața este complet deschisă acestui tip de produse, încă un argument cu greutate în favoarea demarării afacerii cu creșterea prepelițelor. Creșterea prepelițelor pentru ouă și carne este o afacere cu un potențial de excepție. Adevărul e că produsele obținute de la prepelițe sunt cu totul deosebite, fapt care înlesnește considerabil comercializarea lor. În plus, activitatea în sine este una foarte simplă, dar cu multe avantaje pentru orice potențial întreprinzator. *Oul de prepeliță, medicament fără contraindicații

Oul de prepeliță este un “medicament” care are marele avantaj că echilibrează intregul organism, fiind o sursă naturală și foarte ieftină de vitamine esențiale. Practic, oul de prepelita singurul “medicament” care are numai “indicatii” nu și “contraindicatii”. Oul de prepeliță este produsul de origine animală cu cel mai echilibrat conținut proteic, vitamino – mineral și enzimatic capabil să regleze multe carențe, readucând în parametrii normali orice organism uman.

Oul de prepeliță este o adevărată “bombă cu vitamine”. Față de oul de găină, cel de prepeliță conține de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de șase ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B2. Ca urmare, este logic ca el să stea la baza tratamentelor unor boli diverse.  Oul de prepeliță conține o cantitate impresionantă de vitamine, fiind recunoscut pentru efectele sale benefice în afectiuni ale inimii, stomacului sau ale sistemului circulator. Și asta fără nici un fel de alte medicamente. 

*Carnea de prepeliță: bogată în vitamine și minerale

Carnea de prepeliță este cea mai săracă în colesterol după carnea de struț.

Carnea de prepeliță este mult mai sănătoasă decât cea de pui de găină, aducând și un aport important de proteine și minerale esențiale funcționării corespunzătoare a organismului. Carne de prepeliță poate fi cu succes considerată una dietetică, dar și un bun înlocuitor al cărnii de porc, pui și chiar curcan sau fazan. Cei care suferă de supraponderabilitate, obezitate, diabet sau hipercolesterolemie pot să consume liniștiți carne de prepeliță.

Ținând cont de toate proprietățile nutritive ale cărnii de prepeliță, prețul ei nu este unul foarte ridicat. “Obrazul subțire cu cheltuială se ține!”, după cum spune un proverb din bătrâni.

Este important ca atunci când cumperi o carne de prepeliță să întrebi producătorul și despre eventuale rețete sau modalități în care poți găti acest tip de carne. Doar un cunoscător și un consumator fidel al cestui tip de carne îți poate spune cu certitudine cum trebuie să gătești corect prepelița.

Dacă nu vă permiteți să consumați zilnic carne de prepeliță, una foarte fină și extrem de sănătoasă, nutriționiști vă recomandă să cumpărați și să o consumați, nu-o să vă pară rău de banii pe care i-ați cheltuit.

Tina CONDREA-ZĂPODEANU

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Doru 24/12/2017 la 18:44 -

    Oul e un adevărat medicament atunci când pasarea trăiește in libertate si nu închisă si hrănită cu furaje concentrate. Afacerea e buna teoretic, practic nu exista piața de desfacere.