Icoane foarte vechi din Egipt, aduse la Neamţ

26/04/2018

Episcopul Anba Ermia, de la Centrul Cultural Ortodox Copt din Egipt, și-a exprimat intenția de a trimite în România în cadrul unei expoziții, o colecție de icoane foarte vechi din mai multe lăcașuri de cult de pe teritoriul Egiptului, a declarat Ion Asaftei, vicepreşedintele CJ Neamţ, în cadrul unei conferinţe de presă, după vizita efectuată în Egipt.

„Pe lângă întrunirile diplomatice, oficiale, am avut și câteva întâlniri de suflet. Prima a fost cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte, Papa Thawadros al II-lea, care s-a arătat interesat de a ne onora cu prezența Sfinției Sale, la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Tot cu această ocazie, i-am transmis Papei Thawadros al II-lea aprecieri pentru modul în care creștinii din Egipt își apără credința pe aceste teritorii de mii de ani și i-am lansat invitația de a vizita județul Neamț și lăcașurile noastre de cult.

Am vizitat, de asemenea, și Biserica Ortodoxă Greacă din Cairo, unde am fost primit de către Episcopul Theodoros căruia i-am oferit materiale de promovare a județului nostru și i-am transmis invitația de a ne vizita în viitorul apropiat ținutul nostru încărcat de spiritualitate”, a precizat Asaftei.
M.O.T.