Haitele de lupi fac prăpăd prin pădurile din Neamț!

06/03/2019

Cu doar câteva zile în urmă, într-o pădure din satul Dreptu, vânătorii nemțeni au descoperit patru cerbi, care au fost omorâți de o haită de lupi.

“S-a mărit numărul de lupi aflați pe fondurile de vânătoare din Neamț. Ca și ursul, acest animal este o specie protejată, motiv pentru care s-a înmulțit nestingherit, iar atacurile lupilor sunt tot mai numeroase. Chiar săptămâna trecută, pe fondul de vânătoare din satul Dreptu s-au găsit patru cerbi omorâți de haitele de lupi”, ne-a declarat Amedeo Dumbrăveanu, șeful Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț.

Nu va mai trece mult timp și vânătorii vor începe numărătoarea carnivorelor protejate răspândite pe cele 11 fonduri de vânătoare din Neamț.

“La sfârșitul acestei luni, va avea loc evaluarea speciilor de carnivore mari protejate, respectiv urs, lup, râs și pisică sălbatică. La aceste rase se observă o creștere semnificativă a efectivelor, fapt care a cauzat pierderi importante la efectivele de animale, aflate pe fondurile de vânătoare ale asociațiilor de vânători din județ”, a mai precizat Amedeo Dumbrăveanu, șeful AJVPS Neamț.

V. ANDRIEȘ