La protestul care a avut loc, ieri, în faţa Ministerului Justiţiei, au participat şi 12 angajaţi ai instanţelor din Neamţ, membri ai Sindicatului Projust. Iniţiatorii protestului au reclamat „tergiversarea, de aproape un an de zile, de către MJ a adoptării de către Senatul României a proiectului de Lege privind statutul personalului de specialitate din instanţe şi parchete”, în ciuda faptului că reprezentanţii organizaţiei sindicale au militat pentru „adoptarea acestuia în forma adoptată de Camera Deputaţilor, cu amendamentul reintroducerii pensiei de serviciu pentru întreg personalul de specialitate”.
Federaţia Projust s-a declarat nemulţumită şi de „lipsa unei normări a muncii personalului de specialitate din instanţe şi parchete, precum şi refuzul realizării acesteia, ceea ce conduce la imposibilitatea îndeplinirii sarcinilor de serviciu în termenele prevăzute de lege”.
Nemulţumirile angajaţilor instanţelor se referă şi la salariile mici şi îndatoririle din cei în ce mai multe, personalul puţin şi volumul mare de muncă.
„Putem spune că în judeţul Neamţ am găsit înţelegere şi ne bucurăm de colaborare cu şefii instanţelor, însă problemele nerezolvate de ani de zile ţin de funcţionarea sistemului şi de aceea am ales acest tip de protest”, a declarat Lăcrămioara Stejar, liderul Projust Neamţ. „Lucrăm cât trebuie să lucrăm, pe salarii care nu s-au mai mărit de ani de zile, iar unii dintre colegii nosştri au ajuns la o stare de epuizare sau chiar s-au îmbolnăvit. Nu a ieşit nimeni din minister să discute cu noi, ni s-a transmis că nu este nici o persoană disponibilă. Evident trebuia să fie o persoană care să cunoască problemele nostre şi cu care să discutăm despre soluţii. Eu sunt convinsă că doar dialogul ne poate oferi aceste soluţii, iar noi nu suntem absurzi să le vrem pe toate deodată, dar vrem să vedem măcar disponibilitatea pe care o avem noi pentru acest dialog. Am lăsat comunicatul sindicatului la minister şi aşteptăm un răspuns într-un termen rezonabil”.
Dacă în timp de o săptămână Ministerul Justiţiei nu va găsi soluţii măcar pentru o parte din probleme, personalul de specialitate din cadrul instanţelor ia în considerare varianta de a recurge la alte forme de protest.
Ma gindesc ca ar trebui si cei din comert si gunoierii sa aiba pensii de servici.In baza carui fapt se da pensii de servici?Ar trebui si medicii sa aiba pensii de servici.Eu stiu ca in functie de contributie la fondul de pensii vei primi pensie.Asta se intimpla doar in Romania,inventindu-se tot soiul de metode pentru a lua cit mai multi bani atit la salariu cit si la pensie Eu sint inginer si lucrez intr-un domeniu fff important si cu raspundere f mare.Doi colegi au iesit la pensie bineinteles fara pensie de serviciu doar cu pensie ca urmare a contributiei la fondul de pensii.Ce este aia pensie de serviciu?Mai devreme sau mai tirziu Romania va intra in normalitate.Lorry.
Pensia de serviciu e cam 80% din ultimul venit… si de aici bataia cea mare ….
Pensii neverosimil de mari la cat au contribuit
Judecati la 360 de grade. Responsabilitatile grefierilor le cunoasteti?Importata actelor intocmite de ei.Volumul de lucru.Celeritatea.Lipsa dotarilor.Prezenta la serviciu la nevoie:zi-noapte-concediu-sarbatori.Tranparenta totala asupra veniturilor-creditelor-propietatilor-obiectelor de valoare-numarului de copii etc.Declaratii peste declaratii:intersese-colaborari-asocieri.Interzicerea unui al doilea job aducator de venituri…si multe altele.
Saracii,nu mai zi ponto.ca mor.
dar de spaga pe care o ia grefierul nu zice nimeni nimic?
Si pentru ce anume ar lua spaga?!